Societat

Els alumnes amb símptomes de grip nova hauran de quedar-se com a mínim set dies a casa

Quan torni a l'escola haurà d'extremar les mesures higièniques perquè el risc de contagi pot allargar-se encara deu dies més

El protocol elaborat pels departaments de Salut i d'Educació deixa clar que quan un alumne menor de 6 anys presenti símptomes de grip nova haurà de quedar-se a casa "com a mínim set dies". No podrà tornar fins 24 hores després de la desaparició dels símptomes i quan ho faci haurà d'extremar les mesures higièniques perquè el risc de contagi pot allargar-se encara deu dies més.

De la mateixa manera, en el precís moment que es detecti un infant amb símptomes, aquest serà aïllat de la resta de companys i s'haurà d'avisar immediatament la seva família perquè el vingui a buscar i el porti al metge.

Si es confirma un cas de grip A, les famílies de tots els alumnes de l'aula hauran de ser avisades. No es recomana la quarantena entre els infants i personal del centre que hagin estat en contacte amb possibles casos.

D'altra banda, la majoria de mesures incloses dins aquest protocol són per millorar els hàbits d'higiene dels alumnes i dels centres. En aquest sentit, quan s'esternuda "es recomana tapar-se la boca o el nas amb un mocador de paper d'un sol ús"; els nens hauran de "mantenir les mans netes rentant-les amb aigua i sabó durant 20 segons, també tornaran a rentar-se-les després d'haver esternudat"; els aularis es ventilaran "com a mínim durant 15 minuts al dia", es desinfectaran regularment "llapis, taules, teclats d'ordinadors, manetes de porta, ratolins o joguines", una tasca encomanada als serveis de neteja.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.