Societat

Enfrontaments entre els manifestants antitransgènics i els Mossos davant del Parlament

Tres persones, en vaga de fam fins que CiU, PP i PSC retirin les esmenes a la totalitat sobre la proposició de llei per una Catalunya lliure de transgènics que van demanar 105.000 ciutadans

Membres de la Plataforma 'Som lo que sembrem' han burlat aquest diumenge als Mossos per entrar una caravana al Parlament i s'han enfrontat amb els agents per aproximar-se més enllà de l'espai acordonat a la cambra catalana.

Malgrat alguns moments de tensió, els manifestants han passat a l'enfrontament verbal quan ha arribat una altra unitat dels agents i una trentena de mossos han format una cadena per evitar que se seguissin aproximant.

La manifestació ha reunit 2.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, que demanen la retirada de les esmenes a la totalitat de CiU, PP i PSC sobre la proposició de llei per una Catalunya lliure de transgènics que van demanar 105.000 ciutadans.

Entre els manifestants que han caminat pel centre de Barcelona hi havia una batucada, una desena de persones amb blat de moro, un carro de la compra ple de cogombres i carbassons, pancartes amb lemes contra els transgènics, i una desena de noies amb disfresses. Encapçalaven la marxa els cuiners Santi Santamaria i Antoni Rafecas.

Vaga de fam
A partir d'aquest diumenge tres persones volen dur a terme una vaga de fam fins que CiU, PP i PSC retirin les esmenes a la totalitat. Un dels agricultors que volen començar aquesta mesura de pressió és Josep Pàmies, que també és membre de la comissió impulsora de la llei. Ha explicat que l'esmena a la totalitat és "un menyspreu a la democràcia". Ha criticat que s'hagi impedit discutir la llei al Parlament, on haurien pogut "portar ponents per influir", però d'aquesta manera muerto el perro se acabó la rabia. Considera que no es vol discutir la llei perquè "hi ha uns interessos econòmics massa forts al darrera".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.