Societat

Les administracions es curen en salut davant l'escorcoll de l'Orfeó

L'Ajuntament posposa la concessió de la Medalla d'Or al Mèrit Cultural al president de l'Orfeó Català. Demanen un aclariment a Fèlix Millet

L'escorcoll del Palau de la Música, una de les principals institucions culturals del país, no ha passat desapercebut entre les administracions, que segueixen al minut com es desenvolupa la investigació engegada pel jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona.

El secretari general del departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Lluís Noguera, i el delegat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, van parlar llargament per telèfon ahir al matí per estudiar els diferents escenaris. Nerviosos, mantenen la prudència abans d'emetre cap judici oficial i deixen clar que no diran res fins que "sapiguem què passa", ja que "potser no hi ha res", avisen des del consistori. "Quan sapiguem al detall què ha passat, prendrem una posició", declaraven a la Generalitat.

El que tenen clar tots plegats és que si es confirma el pitjor escenari, la implicació de membres de la junta del Palau en la desaparició de dos milions d'euros, les administracions hauran d'actuar de manera conjunta, rapidíssima i coordinada a fi que la imatge del Palau de la Música no quedi encara més malmesa.

Per això, funcionaris d'alt nivell van posar-se en contacte amb Millet per saber si era veritat que havien desaparegut dos milions d'euros de la Fundació. Ell, segons ha pogut saber aquest diari, va negar tenir res a veure en l'afer. L'Orfeó Català va emetre un comunicat en què manifestava "la seva confiança en els seus òrgans de govern i en l'administració de justícia".

De moment, l'única institució que ha decidit actuar és l'Ajuntament de Barcelona. Tots els grups municipals van acordar ahir posposar la decisió de concedir la Medalla d'Or al Mèrit Cultural a Millet, que tenien previst ratificar avui en el consell plenari.

"Gestió exemplar"
La decisió es va prendre després de saber que Millet i diversos directius de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i l'Associació Orfeó Català estan sent investigats judicialment.

La comissió de cultura de l'Ajuntament de Barcelona va acordar per unanimitat el 15 de juliol atorgar la Medalla d'Or al Mèrit Cultural a Fèlix Millet Tusell per la seva "gestió exemplar" al capdavant del Palau. Millet havia presentat dues vegades la candidatura del Palau al premi Príncep d'Astúries de les arts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
itàlia

Desaperegut un magnat britànic en el naufragi d’un iot a Sicília

Barcelona
Transports

El Funicular de Vallvidrera reprèn el servei aquest dissabte

Barcelona
salut

La UE descarta el control de fronteres contra l’mpox

barcelona
societat

Una experta alerta del perill d’una doble xarxa lingüística a les escoles

prada
GIRONA

Les biblioteques del Gironès oferiran 82 clubs de lectura el curs que ve

GIRONA
societat

Ajudes de 10.000 euros per a joves que van estudiar amb tren o amb bus interurbà

figueres
Salut

Inversió de 270.000 euros per renovar el servei de radiologia del Centre Sanitari Solsonès

Solsona
turisme

Catalunya rep 2,2 milions de viatgers internacionals en avió al juliol

barcelona
societat

Prop de 800 espectadors, al 6è Cicle de Cinema als Barris

blanes