Societat

Fèlix Millet: “No hi ha res de res, tot quedarà aclarit”

El màxim responsable de la Fundació Palau de la Música intenta tranquil·litzar el seu entorn assegurant que la investigació judicial és infundada

Fèlix Millet, màxim responsable de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música ha optat per la tàctica del pany i forrellat després que saltés a la llum la investigació judicial sobre la seva gestió al capdavant de la institució. De portes enfora ha mostrat el silenci més absolut, i alguna conducta més pròpia de qui té alguna cosa a amagar, com es pot deduir de la seva sortida de les instal·lacions del Palau, dijous al vespre, amagat darrere un paraigua i tapant-se la cara amb les mans.

De portes endins, però, s’ha mostrat tranquil i ha fet arribar aquest missatge al seu entorn més immediat quan li han preguntat sobre les causes de la investigació judicial. “No hi ha res de res, tot quedarà aclarit”, és la resposta que va donar Fèlix Millet dijous a una de les personalitats vinculades a la institució cultural. La voluntat del president de la Fundació de calmar els ànims no ha reeixit davant l’evident falta d’explicacions més precises, segons ha pogut constatar l’AVUI dels cercles del Patronat on la situació generada ha creat un evident estat d’inquietud.

La Fundació del Palau de la Música aplega, amb major o menor grau de poder decisori, un ampli ventall de primeríssimes personalitats polítiques, socials, culturals i econòmiques del país. Preocupa, per tant, el dany que tota la investigació pugui causar a la institució i, de retruc, a la imatge d’aquestes persones que hi tenen compromès el seu nom. De fet, quan la Fiscalia de Barcelona va informar de la investigació, ja va advertir de la “importància i rellevància cultural de l’Orfeó”.

Sis mesos d’investigació
Per dur a terme la investigació abans de formalitzar la querella, la Fiscalia ha esgotat els sis mesos que la legislació li permet tenir obert un cas. Si se supera aquest temps i es vol continuar la investigació s’ha de demanar permís a la Fiscalia General. En aquest cas no ha estat necessari, i les pesquisses que es van inciar a principis de gener d’aquest any van culminar a principis de juliol amb la interposició de la querella contra cinc persones de la direcció executiva de la Fundació.

El jutjat que ha assumit el cas haurà de determinar si és cert que l’any 2003 es van retirar, amb bitllets de cinc-cents euros, més de 2,3 milions d’euros dels comptes corrents de l’entitat. També haurà de determinar el destí que es va donar a aquests diners i si, tal com sosté la Fiscalia, hi va haver un delicte d’apropiació indeguda i de falsedat. A més, la investigació creu que hi podria haver noves irregularitat més enllà de l’any 2003.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

El parc natural dels Ports es prepara per reintroduir el voltor negre a l’entorn

Roquetes
societat

Junts presenta una moció per ampliar les places de la llar d’infants la Farigola

vilablareix
societat

Reactiven el protocol de calor per fer front a les altes temperatures

olot
SERVEIS

Terrassa dobla el pressupost per netejar grafits i arriba als 100.000 euros

Terrassa
societat

La Diputació de Girona regula els contractes del món artístic

girona
MEDI AMBIENT

L’àmbit metropolità del Llobregat, hàbitat de 336 espècies protegides

Barcelona
societat

S’intensificaran els controls a motoristes per l’increment d’accidents

girona
Tecnologia

Una errada informàtica afecta transports, comunicacions i negocis arreu del món

Barcelona

Una incidència tecnològica afecta el funcionament del telèfon 061 Salut Respon

Barcelona