Societat

Millet esquiva la presó

Confessa haver-se lucrat amb el càrrec i desactiva la pretensió de la fiscalia d'empresonar-lo cautelarment. Tres empreses van cobrir el frau fiscal del Palau

Fèlix Millet ja sap què és la presó i no hi vol tornar. Hi va estar tancat uns mesos, de forma preventiva, quan va ser investigat pel cas Renta Catalana -als anys 80-, i ara era camí de tornar-hi, arran de la investigació oberta per la seva escandalosa i delictiva gestió al capdavant del Palau de la Música. La pretensió de la fiscalia era demanar l'empresonament preventiu del ja expresident del Palau quan el jutge Juli Solaz el cités a declarar com a imputat, perquè considerava que la investigació ja havia revelat uns fets prou greus com per recórrer a aquesta mesura excepcional.

Però Millet ha passat a l'ofensiva: ha confessat per carta al jutge allò que ja coneixia la fiscalia i altres fets que la investigació només havia començat a intuir i ha consignat diners per reparar el dany causat. D'aquesta manera ha desactivat la pretensió de la fiscalia d'enviar-lo a la presó, segons van reconèixer ahir a l'AVUI fonts del ministeri públic properes al cas.

En onze folis, Millet i el seu fidelíssim col·laborador al Palau, Jordi Montull, reconeixen que entre el 2007 i el 2009 van disposar d'almenys 3,3 milions d'euros de la institució per pagar-se obres a mansions particulars, fer viatges a la Polinèsia -amb la família- i beneficiar-se d'operacions immobiliàries. També reconeixen haver mogut gran quantitat de diners negres, per a lucre personal i fer pagaments a tercers, però això ho defineixen com un error de procediment, no com un delicte.

De tots els diners que es van quedar per al seu gaudi personal, Millet i Montull n'han entregat al jutjat 1,6 milions d'euros, per reparar el dany causat. El mateix jutjat ja té en custòdia 1,8 milions trobats en una caixa B de Fèlix Millet, suposadament dels pagaments en negre.

24 mesos
L'estratègia de la defensa lletrada de Millet i Montull no persegueix només l'objectiu immediat d'esquivar la presó preventiva, sinó que s'enfoca ja a la resolució judicial del cas per aconseguir una condemna atenuada. Fonts judicials van explicar ahir que amb l'actitud de col·laboració amb la justícia engegada aquesta setmana, Millet podria veure resolt el tema amb una sentència que no superaria els 24 mesos de presó, quan els delictes de què es tracta -administració delleial i apropiació indeguda- podrien comportar una condemna superior als sis anys.

La carta al jutge té com a objectiu deixar al marge del procés la filla de Montull, Gemma, també acusada per la fiscalia, i altres càrrecs del Palau sota sospita. En l'escrit també es reconeix haver defraudat Hisenda i haver demanat a tres empreses -totes petites societats vinculades amb el món de la construcció- factures falses per justificar l'injustificable.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

L’àmbit metropolità del Llobregat, hàbitat de 336 espècies protegides

Barcelona
societat

S’intensificaran els controls a motoristes per l’increment d’accidents

girona
Tecnologia

Una incidència informàtica afecta transports, comunicacions i negocis arreu del món

Barcelona

Una incidència tecnològica afecta el funcionament del telèfon 061 Salut Respon

Barcelona
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona

El vehicle privat, l’única opció

Barcelona
GIRONA

Un bloc de set pisos al parc Jordi Vilamitjana

girona
opinió

L’eterna petició per la mobilitat

Barcelona
trànsit

Els Mossos despleguenun macro operatiu de Trànsit amb una trentena de controls simultanis

Barcelona