Societat

El jutge diu que la confessió de Millet no modifica la investigació

Juli Solaz assegura que la carta és "un element més a tenir en compte". La instrucció de la causa segueix el seu curs i es manté sota secret de sumari

El jutge que investiga les suposades irregularitats econòmiques en el Palau de la Música ha assegurat aquest dijous que la confessió de Fèlix Millet, admetent que va desviar per a ús personal almenys 3,3 milions d'euros, és un "element més" a tenir en compte, però que no modifica la "complexa instrucció".

El titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, Juli Solaz, ha confirmat que l'advocat de l'expresident del patronat de la Fundació Orfeó Català Palau de la Música li va donar aquest dimecres a la tarda la carta autoinculpatòria de Millet.

A la carta, Millet confessa haver desviat per al seu benefici personal 3,3 milions d'euros, que va destinar, entre d'altres usos, a reformar dues cases i a pagar viatges a la seva família.

Millet mostra el seu penediment, demana perdó i exculpa la resta de directius del Palau, a excepció de la seva mà dreta, el director administratiu, Jordi Montull, que també va participar de les irregularitats, segons la seva versió.

Precisament, el jutge ha indicat que tot i que la carta està firmada només per Millet, a "efectes pràctics" també s'hi suma el mateix Montull.

Segons Solaz, la confessió per carta és un "element més a tenir en compte", tot i que "no modifica" la complexa instrucció de la causa, que es manté en secret i que encara durarà diversos dies.

En aquest sentit, el jutge ha assenyalat que els perits judicials segueixen encara estudiant la gran quantitat de documentació que els Mossos d'Esquadra van decomissar durant el registre del Palau, que va tenir lloc el 23 de juliol passat, arran d'una querella presentada per la fiscalia de delictes econòmics de Catalunya, davant la sospita d'irregularitats econòmiques en la gestió dels fons de l'entitat.

El jutge també ha dit que no té previst prendre declaració ni a Millet ni a Montull fins que acabi tota la instrucció de la causa, que es manté sota secret de sumari.

Solaz també ha confirmat que, a més de la carta, Millet ha dipositat al jutjat una quantitat de diners que no ha volgut precisar, per compensar els danys, així com una relació dels seus béns personals.

A la missiva, Millet diu que ha dipositat 1,6 milions d'euros en efectiu i un immoble de la seva propietat i de Montull que van vendre al Palau, per 1,5 milions d'euros, precisament el vespre abans que comencés el registre judicial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.