Societat

CiU i ERC exigeixen responsabilitats a l'administració pel cas Millet

Puigcercós i Macias creuen que o bé es va mirar cap a una altra banda o ningú en va ser conscient

PER LLEGIR LA CARTA DE CONFESSIÓ DE MILLET, CLIQUEU AQUÍ

Com pot ser que cap responsable de les administracions que formaven part del patronat de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música sabés què estava fent Fèlix Millet? Aquesta és la pregunta que es fan els dirigents de CiU i ERC i és amb aquesta base que exigiran explicacions i responsabilitats als representants de la Generalitat, l'Estat i l'Ajuntament de Barcelona.

De fet, el president d'ERC, Joan Puigcercós, ha reflexionat en declaracions a RAC-1: "Sincerament, el que ens hem de preguntar és com durant tant de temps tothom va mirar cap a una altra banda o ningú va ser-ne conscient".

I és que, al seu entendre, encara que resulta impossible per a l'administració pública controlar al detall totes les seves subvencions, el volum de recursos afectats en el cas del Palau de la Música hauria d'haver provocat que es detectessin les irregularitats, i per això ha exigit que es busquin irregularitats.

En aquest sentit, el portaveu adjunt de CiU al Congrés, Pere Macias, ha avançat aquest divendres que el seu partit exercirà la seva "funció de control" i "demanarà" als representants de l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona "que expliquin què és el que saben i què és el que va passar".

Per altra banda, els advocats de l'expresident del patronat de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Fèlix Millet han assegurat que confien que la confessió pública de penediment del seu client, així com la reparació de danys, siguin un atenuant per rebaixar la pena de presó per sota dels dos anys.

En el cas que Millet fos condemnat a una pena de presó inferior als dos anys podria evitar l'ingrés a la presó.

PER LLEGIR LA CARTA DE CONFESSIÓ DE MILLET, CLIQUEU AQUÍ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.