Societat

El Palau pagava 6.000 euros al mes pel cotxe de Millet

L'espoli del Palau creix cada dia que passa amb noves revelacions, com ara que l’expresident va pagar 100.000 euros a una empresa de la seva dona

Els 3,3 milions d’euros que Fèlix Millet va assumir que havia malversat de les arques del Palau de la Música van augmentant. Les últimes dades aporten que la Fundació es feia càrrec del cotxe de luxe de Fèlix Millet, un Mercedes 600 pel qual pagava un lísing de 6.000 euros mensuals, a part de pagar també pel mateix sistema un Mercedes d’una categoria inferior per a l’administrador de Millet, Jordi Montull.

Cal sumar-hi, també, els 100.000 euros que es van pagar per un estudi de mercat sobre el grau de satisfacció dels espectadors de l’última temporada de Palau 100, el cicle de música estrella de la Fundació. Els diners els hauria cobrat l’empresa Aysen Produccions 46, creada el gener d’aquest 2009 i que té com administradora única la dona de Fèlix Millet, Marta Valls. L’empresa es dedica a l’assessorament, intermediació, estudis de mercat, enquestes, producció i promoció musical, elaboració i preparació d’acords i convenis amb auditoris musicals.

En aquest sentit, Fèlix Millet era un expert creador de petites empreses, la majoria immobiliàries, que li haurien servit per desviar diners. A més de la ja coneguda Bonoima, en què Millet i la seva dona figuren com a administradors i que va començar amb un capital inicial de 68.000 euros que el 2007 ja sumava 2,6 milions, també amb la seva dona va crear el 2006 Inmointerna, una altra immobiliària, i el 2007 va tancar Set Hermani, una immobiliària creada el 2003 amb Jordi Montull, el mateix any en què haviat creat Reimi Habitatges junt amb l’expresident de la Fira de Barcelona Enric Reyna, en la qual figura com a apoderada la seva dona.
Per reblar el clau, una empresa constructora que es vol mantenir en l’anonimat assegura que per fer les reformes del Palau “posava com a condició que poguessin cobrar en negre”.

Tresserras reclama rigor

D’altra banda, el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, va dir ahir a Vic que la voluntat de l’administració és investigar fins a les “últimes conseqüències”. Tresserras ha emplaçat el jutge a investigar si membres de l’administració podien ser coneixedors d’irregularitats en la gestió de les quals no haguessin alertat, i fins i tot el pagament de comissions per concedir determinades subvencions, tal com sosté Millet.

El conseller va voler tranquil·litzar els mecenes insistint que el cas Millet és “singular i aïllat” i recordant que les administracions van canviar tota l’estructura organitzativa del Palau, que ara ofereix totes les garanties de “rigor”. Va demanar a les empreses patrocinadores del Palau que mantinguin les seves aportacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

L’àmbit metropolità del Llobregat, hàbitat de 336 espècies protegides

Barcelona
societat

S’intensificaran els controls a motoristes per l’increment d’accidents

girona
Tecnologia

Una incidència informàtica afecta transports, comunicacions i negocis arreu del món

Barcelona

Una incidència tecnològica afecta el funcionament del telèfon 061 Salut Respon

Barcelona
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona

El vehicle privat, l’única opció

Barcelona
GIRONA

Un bloc de set pisos al parc Jordi Vilamitjana

girona
opinió

L’eterna petició per la mobilitat

Barcelona
trànsit

Els Mossos despleguenun macro operatiu de Trànsit amb una trentena de controls simultanis

Barcelona