Societat

El jutge permet a una associació independentista ser acusació popular en el cas Millet

L'associació independentista Catalunya Estat Lliure podrà presentar-se com acusació popular. Haurà de pagar una fiança de 6.000 euros

L'associació independentista Catalunya Estat Lliure (CEL) podrà presentar-se com acusació popular en el cas Millet, després que el jutge d'Instrucció, Juli Solaz, hagi acceptat la petició formulada per l'entitat al novembre.

La fiscalia va mostrar-se favorable a la personació de l'associació, demanant però que diposités una fiança de 6.000 euros. En canvi, la defensa de Fèlix Millet i Jordi Montull va oposar-s'hi en un escrit de l'1 de desembre.

En la seva interlocutòria, el jutge recorda que la Constitució Espanyola permet a les entitats jurídiques exercir l'acció popular.

L'advocat de l'entitat, Roger Granados, ha explicat que la seva intenció és que la investigació arribi fins al fons. Segons ell, aquest dimecres o dijous podran ingressar la fiança al compte del jutjat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.