Societat

El Palau de la Música recupera 3,6 milions de l’espoli de Millet

El jutge autoritza el repartiment dels diners que estaven consignats al jutjat

El jutge Juli Solaz ha donat satisfacció a la petició dels actuals gestors del Palau de la Música, amb Joan Llinares al capdavant, de poder disposar ja dels diners que Fèlix Millet i Jordi Montull havien consignat al jutjat amb la intenció de reparar el dany causat per la seva depredadora activitat. En total són 3,6 milions d’euros, la meitat aportats pel dos acusats i l’altra meitat intervinguda pels Mossos en una caixa forta propietat de Millet.

En una resolució el jutge acorda entregar els diners a les diverses entitats que conformen el Palau –el Consorci, l’Orfeó i la Fundació– i accepta el criteri de repartiment proposat per la mateixa institució. D’aquesta manera, la Fundació rebrà 2,2 milions d’euros, l’Orfeó 871.000 euros i el Consorci 508.000.

Coincidint amb això, l’advocat de Millet, Pau Molins, va entregar ahir al jutjat un escrit on demana que aquest diners es destinin “de forma preferent al Consorci”. La llei estableix un tracte penal més favorable per a la persona acusada de malversació de fons públics que torna els diners dins el termini de deu dies després de ser acusat.

Si Millet i Montull són finalment imputats per malversació, l’acusació derivaria del fet d’haver desviat diners del Consorci. Amb aquest estratagema l’advocat pretén, amb la llei a la mà, aconseguir que la imputació d’un nou delicte al seu client acabi sent tan poc perjudicial com sigui possible.

L’advocat va anunciar també que un cop es conegui el peritatge d’Hisenda encarregarà una contrapericial perquè discrepa de les auditoris fetes tant a la Fundació com al Consorci del Palau de la Música.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.