Societat

Baltasar supera el pas per la comissió de l'incendi amb elogis de l'oposició

El conseller es desmarca del to de Saura i Boada i no qüestiona la investigació parlamentària. CiU i PP agraeixen que reconegués l'error d'atribuir l'incendi a un llamp, però reclamen més coordinació i menys precipitació

De forma radicalment oposada a la del conseller d'Interior, Joan Saura, i el secretari general Joan Boada, el titular de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha superat el pas per la comissió d'investigació de l'incendi d'Horta de Sant Joan amb facilitat i ha rebut fins i tot alguns elogis de l'oposició. Baltasar ha afavorit aquest resultat de la seva compareixença desmarcant-se totalment del to a l'ofensiva que han utilitzat Saura i Boada, i en cap moment ha posat en qüestió la creació de la comissió ni tampoc la feina de l'oposició.

Tant Jordi Turull (CiU) com Rafael Luna (PP) han agraït personalment al conseller que reconegués públicament que s'havia equivocat quan va atribuir el foc d'Horta de Sant Joan a un llamp, quan en realitat el van causar dos individus. A partir d'aquí no hi ha hagut més novetats significatives. CiU i PP han reclamat més coordinació i menys precipitació a l'hora d'explicar les causes d'un incident, i Baltasar ha insistit que va explicar el que li deien els Agents Rurals. "Tinc una confiança absoluta en aquest cos", ha argumentat.

Turull ha indicat que Baltasar es va precipitar en avançar una conclusió errònia, però va afegir que CiU dóna per tancada la polèmica del llamp, i que li interessa sobretot anar ara a estudiar mesures de correcció i acordar-les.

Luna ha fet una reflexió sobre el fet que els consellers habitualment dipositen en els professionals (bombers, Mossos o rurals) la responsabilitat de com van les coses. "A què es dediquen consellers i directors generals? Si tot ho carreguen als professionals i s'escuden en ells, no calen ni consellers ni directors generals", ha apuntat.

Com en el cas de Saura, David Pérez (PSC), Patrícia Gomà (ERC) i Jaume Bosch (ICV) han defensat totalment la feina de Baltasar. Aquesta ha estat la darrera compareixença de la comissió d'investigació, que ara debatrà conclusions que haurà de votar el ple del Parlament.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.