Societat

Un jove de 19 anys passa una setmana a l'UCI per les lesions patides durant la celebració de la Champions a Barcelona

El noi ha estat en coma induït amb traumatismes i hematomes cranials. Els metges preveuen una recuperació lenta

Un jove de 19 anys ha passat una setmana a l'UCI de l'Hospital Clínic de Barcelona per les lesions que va patir durant la celebració de la victòria de la Champions, un cas que fins ara es desconeixia i que eleva a quatre els ferits greus als disturbis d'aquella nit.

El noi, que va acudir amb uns amics a la plaça Catalunya per celebrar la conquesta del títol europeu per part del Barça, va patir traumatismes i hematomes cranials, i ahir mateix va poder ser traslladat de l'UCI a un llit de planta. La recuperació, segons han explicat fons properes al cas, es preveu lenta.

Per causes que encara no estan clares, el jove, que no recorda el que va ocórrer, probablement com a efecte del xoc traumàtic que va patir, va caure ferit quan es va veure immers en la batalla campal en què va derivar, cap a la matinada, la celebració de la victòria blaugrana.

Fins al moment, l'únic detall contrastable que es té sobre aquest cas és la imatge del jove sent transportat conscient en una llitera fins a una ambulància, escena que va ser captada per algunes càmeres de televisió.

Els amics que l'acompanyaven tampoc poden suplir la seva falta de memòria, ja que el grup es va dispersar durant  els disturbis.

No obstant això, alguns testimonis han assenyalat que, quan van ocórrer els fets, hi havia molta gent corrent i queien objectes de tot tipus.

El jove, que estava conscient en arribar a l'ambulància, va ser atès primer a la part alta de la plaça de Catalunya i traslladat a continuació a l'Hospital Clínic, on van arribar a témer per la seva vida en un primer moment, motiu pel qual li van provocar un coma induït.

Després de passar un parell de dies en aquesta situació, els metges li van aixecar la sedació i el jove es va començar a recuperar, encara que el procés serà lent, ja que, encara que ja ha pogut ser traslladat a una habitació de planta, li costa mantenir-se despert molta estona.

La família del jove no ha presentat denúncia per aquests fets. La principal sospita dels testimonis és que al jove el va poder danyar algun dels objectes contundents que aquella nit volaven per l'aire (i que alguns brètols llançaven contra la policia), com martells, pedres o ampolles, encara que tampoc es descarta que caigués com a conseqüència d'alguna empenta o que fos colpejat.

Aquest cas eleva a quatre els joves que van resultar ferits de consideració durant els incidents del 28 de maig a la matinada, en què dos aficionats més van perdre un ull, pel que sembla per l'impacte de pilotes de goma disparades pels Mossos d'Esquadra, i un tercer va ser ferit al tòrax.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Més de 3 tones de captures en el primer dia de pesca després de la veda a Cambrils

Tarragona
societat

Pla de xoc informatiu a comerciants i veïns per millorar en la recollida de residus a Ciutat Vella

Barcelona
societat

Indemnitzen amb 240.000 euros la família de la víctima per la caiguda d’una palmera el 2023

Barcelona
societat

Campanya d’estiu per assolir les 40.000 donacions de sang que fan falta entre juliol i agost

Barcelona
Josep Maria Gili
Biòleg marí i oceanògraf de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC)

“Hem d’aprendre a conviure amb meduses a les platges”

Barcelona
Olot

Multen el conductor d’un camió que perd la càrrega de vísceres

Olot
SOCIETAT

La policia de Calella s’equipa amb pistoles elèctriques

Calella

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró