Societat

Interior manté que continuarà fent servir les pilotes de goma en els aldarulls

El secretari de Seguretat Pública assegura que l'actuació dels Mossos el dia de la Champions va ser "correcta". Segons Delort, la conselleria només té coneixement d'una denúncia i tenen dubtes sobre la seva credibilitat

Interior continuarà utilitzant les pilotes de goma en els aldarulls. Ho assegura el secretari de seguretat pública del departament d'Interior, Joan Delort, que manté que l'actuació dels Mossos d'Esquadra dimecres passat a la nit, després de la victòria del Barça a la final de la Champions, "va ser la correcta".

Delort també ha destacat que l'administració prefereix esperar a veure com evolucionen les possibles denúncies i ha deixat clar que no es plantegen prohibir l'ús de pilotes de goma per part dels Mossos.

Delort ha lamentat que hi hagi possibles ferits després dels actes de celebració de dimecres passat a la nit, però ha volgut precisar que "l'actuació de la policia va ser la correcta". De fet, ha assegurat que "si una cosa va presidir l'actuació de la policia, va ser la prudència".

Pel que fa a les possibles denúncies per lesions greus causades per la utilització de pilotes de goma, Delort ha destacat que és prematur valorar-les. Segons ha explicat, els Mossos de moment només tenen constància d'una denúncia i el cas els genera dubtes: "El noi ens va dir que era en un lloc i l'endemà vàrem veure als mitjans de comunicació que era en un altre lloc", ha explicat.

Finalment, Delort ha assegurat que no es plantegen deixar l'ús de pilotes de goma per part dels Mossos: "És una tècnica que s'utilitza a tot l'Estat espanyol", ha recordat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Josep Maria Gili
Biòleg marí i oceanògraf de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC)

“Hem d’aprendre a conviure amb meduses a les platges”

Barcelona
Olot

Multen el conductor d’un camió que perd la càrrega de vísceres

Olot
SOCIETAT

La policia de Calella s’equipa amb pistoles elèctriques

Calella

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona