Societat

Dues denúncies més per lesions greus causades per pilotes de goma dels Mossos

Ja són quatre els casos que les víctimes o els seus parents han fet públics després dels aldarulls de la nit de la Champions

Dos casos més de joves amb lesions greus causades, segons denuncien els afectats, per pilotes de goma disparades pels Mossos d'Esquadra durant els aldarulls de la nit de la Champions.

El cas més greu, destapat aquest dissabte per TV3, és el d'un noi de Reus ingressat a l'hospital del Mar amb lesions en un pulmó. Segons ha explicat la seva germana, una costella se li va clavar també al cor, i el noi va estar en estat "molt crític" l'endemà dels fets. La víctima té 23 anys i està ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital del Mar.

Paral·lelament, un noi de Santa Coloma de Gramenet de 21 anys ha denunciat al jutjat que també va patir lesions suposadament causades pels Mossos la nit de la Champions. Té una fractura a la mandíbula i algunes dents trencades, segons fonts properes al noi. Va estar ingressat a l'Hospital de l'Esperit Sant, a Santa Coloma, però ja ha estat donat d'alta.

Aquests dos casos s'afegeixen a dos joves que han perdut la visió d'un ull també per l'impacte d'una pilota de goma disparada pels Mossos durant l'operació de dispersió de la multitud dimecres a la nit, quan van començar els incidents. Es tracta d'un noi de Cubelles, Óscar Alpuente, ingressat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, i d'un veí de Lleida de 24 anys i veí de Lleida, que també té un ull greument afectat i que està ingressat a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. Els dos joves han denunciat o estan preparant la denúncia contra els Mossos.

La policia catalana està investigant els fets, que van passar al centre de Barcelona durant els aldarulls entre aficionats i agents de després del partit.

Els Mossos expliquen que abans d'intervenir van demanar per megafonia als concentrats que es dispersessin. Els agents asseguren que van disparar nombroses salves d'alerta, que fan soroll però no contenen pilota.

Els incidents de dimecres passat al centre de Barcelona després de la victòria blaugrana es van acabar amb 134 detinguts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Josep Maria Gili
Biòleg marí i oceanògraf de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC)

“Hem d’aprendre a conviure amb meduses a les platges”

Barcelona
Olot

Multen el conductor d’un camió que perd la càrrega de vísceres

Olot
SOCIETAT

La policia de Calella s’equipa amb pistoles elèctriques

Calella

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona