Societat

Joaquim Nadal dubta que hi hagi acord sobre la gestió del Prat abans de final d'any

El titular de Política Territorial adverteix que "el paper dels representants de la Generalitat ha de ser determinant" en el futur consorci de l'aeroport, amb independència del seu nombre

El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, posa en dubte que abans de final d'any hi hagi un acord entre el govern espanyol i la Generalitat sobre el model de gestió de l'aeroport del Prat. Nadal ha explicat que, amb independència de la representació numèrica que hi hagi en el futur consorci que gestioni l'aeroport de Barcelona, "en les qüestions crucials que afectin la gestió, el paper dels representants de la Generalitat ha de ser determinant".

El ministre de Foment, José Blanco, va anunciar dimarts a Barcelona que els principals aeroports, i entre ells el Prat i Barajas, seran gestionats en un futur per societats mercantils en les quals tindran un pes "determinant" les comunitats autònomes, els ajuntaments i les cambres de comerç. El titular de Foment va precisar que abans de final d'any informarà el consell de ministres sobre el nou model de gestió aeroportuari.

A la roda de premsa posterior a la reunió del govern català, el conseller Nadal ha explicat l'afirmació que ell mateix va fer dimarts que havia percebut "una certa evolució" del ministeri, que ha variat la seva posició inicial de "privatització parcial" de les infraestructures aeroportuàries.

"El govern [espanyol] –ha afirmat Nadal– ha evolucionat a partir de la seva primera proposta i ara planteja un model en què hi hauria una societat mercantil estatal i una altra en cadascun dels aeroports". El conseller de Política Territorial ha afegit, en el seu to característic, que no té "cap dubte que abans que acabi l'any [Blanco] presentarà la seva proposta general de model".

Tot i això, ha advertit: "això no significa que (abans de final d'any) hi hagi un acord amb la Generalitat sobre el model de gestió dels aeroports catalans" i ha remarcat que per a aquest acord cal preveure "una gestió individualitzada del Prat que li permeti competir" en igualtat de condicions amb altres aeroports.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.