Societat

Salut ha donat medicaments contra la grip a 300 persones

El tractament antiviral s’administra a tots els sospitosos de contagi i als seus familiars o contactes directes

Unes 300 persones han rebut o estan rebent tractament a Catalunya amb l’antiviral oseltamivir (comercialitzat com a Tamiflu) per haver estat infectades pel virus de la grip A(H1N1) o pel risc de ser infectades, segons va detallar ahir la consellera de Salut, Marina Geli. Dimarts de la setmana passada, després de confirmar els primers casos d’infecció de la grip nova a Catalunya, Geli va indicar que s’estaven tractant unes 70 persones amb Tamiflu.

L’important creixement en les persones tractades respon tant a l’aparició de nous casos sospitosos com a l’ampliació dels controls sanitaris en les persones relacionades amb els pacients infectats després de viatjar a Mèxic. Cal recordar que fins ara s’han confirmat a Catalunya tres contagis secundaris pel virus A(H1N1), és a dir, persones infectades a Catalunya per persones que havien viatjat a Mèxic. Després dels Estats Units i el Regne Unit, Catalunya és el país on s’han registrat fins ara més contagis secundaris amb aquest virus.

La consellera de Salut va reiterar ahir que la dada més important és que tots els casos d’infecció han estat lleus i que tots els afectats (casos confirmats i sospitosos) han evolucionat bé. El departament de Salut va informar a la tarda de la confirmació de quatre nous casos més de la grip A(H1N1) a Catalunya. Es tracta de tres dones de 16, 19 i 32 anys i d’un home de 25 anys, que presenten un quadre clínic lleu i evolucionen de forma favorable als seus domicilis. En total, a Catalunya hi ha ara 21 casos confirmats i 8 més es troben en estudi.

Geli, com a portaveu del govern, va criticar la decisió dels governs de Rússia i la Xina de tancar les fronteres a les importacions de carn de porc i derivats procedents de l’Estat espanyol pel presumpte risc de contagi del virus de la grip nova. La consellera va recordar que tots els organismes sanitaris internacionals neguen que existeixi risc en el consum de carn de porc, i va informar de les gestions diplomàtiques iniciades per acabar amb aquestes decisions, “que no tenen justificació”.

Marina Geli va confirmar que l’Hospital Clínic-Universitat de Barcelona rebrà aviat l’encàrrec oficial per realitzar anàlisis de detecció del virus A(H1N1) amb la tècnica de PCR en temps real, segons va avançar el diari AVUI en l’edició d’ahir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.