Societat

La Generalitat creu que no hi ha justificació per tancar les fronteres a la carn de porc

Marina Geli assegura que s'estan fent "gestions diplomàtiques" perquè Rússia aixequi la prohibició

La consellera de Salut, Marina Geli, ha remarcat aquest dimarts que "no té cap justificació" ni "cap sentit" tancar fronteres a la carn de porc de l'Estat espanyol, ja que la grip nova no es contagia a través dels aliments. Per això, ha explicat que estan fent, juntament amb el govern espanyol, "gestions diplomàtiques" perquè Rússia aixequi aquesta prohibició.

"No hi ha cap risc pel consum i no té cap sentit el tancament de fronteres", ha assegurat Geli, que ha recordat que la importància del sector porcí a Catalunya. De fet, el sector porcí catalana representa el 70% de les exportacions estatals i representa entre el 10 i el 15% del total d'exportacions catalanes.

Geli ha insistit en què la ingesta de carn de porc no comporta "cap risc" per a la salut i que el contagi a través dels aliments de la grip nova 'no té cap sentit des del punt de vista científic'.

Vida normal
Després de la reunió del consell de govern, Geli ha explicat que en aquests moments hi ha 17 casos confirmats, però que "tots han acabat el tractament i fan vida normal". Salut està a l'espera dels 12 casos pendents del resultats de les anàlisis al laboratori de Majadahonda, a Madrid, que han de confirmar o descartar el contagi.

La consellera ha explicat que a Catalunya hi ha un total de 300 persones de l'entorn dels afectats que estan rebent tractament preventiu i profilàctic.

Geli ha explicat que s'han actualitzat els protocols de seguretat per fer front a la grip, també en els ports de Tarragona i Barcelona, encara que no reben creuers procedents de Cancún.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.