Societat

Clara Millet deixa el Palau de la Música de mutu acord amb la direcció

La filla de l'expresident de la institució justifica la decisió per evitar situacions incòmodes, cinc dies després de la seva reincorporació arran d'haver guanyat un judici per acomiadament improcedent

Cinc dies després de tornar al Palau després de guanyar un judici per acomiadament improcedent, Clara Millet ha anunciat aquest divendres que deixa el seu lloc de treball de mutu acord amb la direcció de l'Orfeó Català-Palau de la Música. Clara Millet ha manifestat en un comunicat que és conscient que la seva presència pot resultar "no del tot còmoda tant pels seus companys com per a ella mateixa".

"Aquesta decisió, fins i tot no sent personalment la més desitjable, mirant cap endavant entenc que pot ser la menys dolenta per tot el conjunt", relata Clara Millet, que també assegura que "les circumstàncies que s'han desenvolupat en els últims mesos" són "totalment alienes" a la seva persona i a la seva voluntat.

A més assegura que els seus companys "també s'han sentit perjudicats per la gestió dels antics màxims càrrecs directius del Palau de la Música", en clara al·lusió al seu pare i la seva mà dreta, Jordi Montull, l'actuació dels quals podria elevar el desfalc del Palau a 35 milions d'euros. La filla de Millet subratlla que quan es va incorporar al Palau no formava part dels seus projectes professionals i recorda que durant tots aquests anys ha conegut a fons el Palau i ha generat en ella "uns sentiments d'afecte i admiració".

Clara Millet desitja que el Palau "pugui ser i sigui un referent per a tots, a Catalunya i a tot el món" i dóna les gràcies a tots els qui han confiat en ella els últims anys.

El Palau va acomiadar Clara Millet al·legant que havien suprimit el seu lloc de treball. Quan va esclatar el cas Millet, Clara ocupava el càrrec de directora internacional i portava 9 anys al Palau. Clara Millet va presentar una demanda contra la institució després que la direcció del Palau li comuniqués el seu acomiadament disciplinari. La direcció argumentava que la jove, a més de tenir càrrecs de responsabilitat, també havia estat beneficiària directa d'algunes irregularitats, com el pagament del seu casament al Palau, el juny de 2002, o luxosos viatges a la Polinèsia o a les Maldives.

Acomiadament improcedent
Tot i això, el jutge va estimar que el Palau no va poder provar que Clara Millet tingués coneixement de l'origen irregular dels fons utilitzats en el seu casament i viatges, ni va poder demostrar la seva connivència en el desfalc mitjançant l'emissió d'una factura falsa.

Clara Millet va entrar a treballar al Palau el 15 de gener de 2001 de la mà del seu pare, primer com a directora adjunta de màrqueting i després, el 2006, com a directora del departament d'internacional de la institució. Quan la van acomiadar, tenia un sou brut al mes de 5.967 euros. Quan va assumir aquest últim càrrec, Clara Millet també va passar a integrar l'anomenat Comitè de Direcció del Palau, al costat del seu pare, Jordi Montull, Gemma Montull, Rosa Garicano, Anna Morante i Elisabeth Barberà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona