Societat

Nova mort per grip A al País Valencià

Es tracta d'un home amb problemes renals que forma part de les 800 víctimes mortals arreu del món a causa del virus

Un home de 45 anys ha mort aquest divendres al País Valencià i s'ha convertit enla cinquena víctima mortal a causa de la grip A. La malaltia ha complicat mortalment la malaltia renal que patia la víctima.

El malalt va morir dilluns passat a Teulada, a la Marina Alta, però el decés ha estat anunciat aquest divendres pel conseller valencià de Sanitat, Manuel Cervera, després de les anàlisis efectuades pels serveis mèdics. El malalt era de nacionalitat argentina i patia hipertiroidisme i problemes renals greus i a l'autòpsia se li va detectar un procés de pneumònia bilateral per la grip A.

L'home va morir quan anava a ser traslladat en ambulància des del centre de salut de Teulada fins a l'hospital de Dènia. Vivia sol i rebia tractament de diàlisi des de 1993.

D'altra banda, l'Organizació Mundial de la Salut (OMS) ha informat que que la grip AH1N1 ha provocat gairebé 800 morts a tot el món i ha advertit que el nombre d'afectats anirà creixent. L'OMS destaca que 160 dels 193 Estats membres de l'organizació han notificat casos de personas infectades.

L'organització també ha advertit que el virus podria mutar a l'hivern i que "s'ha d'estar atent", tot i que encara no s'han detectat canvis. El nou virus està infectant persones de tot el món perquè ningú té immunitat natural cap a ell i, com tots els virus de la grip, té millors condicions per a propagar-se amb el fred.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.