Societat

Protecció Civil adverteix que no es facin activitats ni a la costa ni en àrees de muntanya

Recomana que no es facin activitats prop de la costa ni en àrees de muntanya al Pirineu i Prepirineu. El temporal ha deixat sense escola més de 38.000 alumnes i la seva incidència en les comarques gironines fa aconsellable no viatjar per la N-II ni per la AP-7 en sentit nord

Protecció Civil ha advertit que el temporal de neu i fred continuarà durant tot aquest dilluns i fins a la matinada, especialment a les comarques gironines, i ha recomanat que no es facin activitats ni prop de la costa ni en àrees de muntanya, sobretot al Pirineu i al Prepirineu. També recomana no circular en direcció a Girona per la AP-7 i la N-II. La inclemència meteorològica ha fet que es reforci el telèfon d'emergències 112, però els responsables del departament d'Interior han recomanat que no s'utilitzi aquest telèfon si no és per a urgències i que per a qualsevol informació es recorri al 012 o els altres serveis habilitats.

El secretari d'Interior, Joan Boada, ha informat aquest dilluns al matí sobre la incidència del temporal, que a l'hora de facilitar la informació havia deixat 38.435 alumnes sense activitat escolar –una xifra que posteriorment ha crescut fins als 44.000–, havia provocat el tancament de 110 centres educatius i havia obligat a interrompre 345 rutes de transport escolar. A la ciutat de Girona, l'Ajuntament ha demanat a les famílies que vagin a buscar els alumnes a partir de les 15 hores, davant la previsió que augmenti la incidència del temporal en aquella zona.

Les comarques gironines s'estan veient afectades per fortes precipitacions de neu que han obligat a tallar el trànsit de vehicles pel pas fronterer de la Jonquera. Alhora, el servei de Trànsit ha obligat a aturar els camions en diversos aparcaments davant la impossibilitat de passar cap a França. Aquesta circumstància fa igualment desaconsellable la circulació en sentit nord per la N-II i la AP-7.

Joan Boada ha informat que la previsió meteorològica és que la nevada continuarà fins a la matinada d'aquest dimarts, però que després anirà seguida d'una intensificació del fred, que serà més acusat dimecres. Mentrestant, ha desaconsellat la realització de cap activitat en àrees de muntanya, especialment al Prepirineu i Pirineu, i a la costa. Boada ha advertit especialment que cal no apropar-se a la costa, ja que hi pot haver onades imprevistes que superin els 4 o 5 metres d'alçada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.