Societat

Més d'un milió d'alumnes catalans acaben avui el curs escolar

Comença un llarg periode de vacances estivals de dos mesos i mig. El retorn a l'escola serà el 14 de setembre

Al voltant d'1,18 milions d'alumnes dels ensenyaments d'infantil, primària, secundària, batxillerat i formació professional (FP) acaben avui el curs 2008-2009, de manera que tindran dos mesos i mig de vacances abans de tornar a reprendre les seves classes.

Els mestres hauran de tornar a la feina el primer dia de setembre, i durant la primera quinzena hauran de col·laborar en les tasques de programació del curs, així com d'informació i acollida a les famílies.

El dia 14 els estudiants d'infantil, primària, secundària i FP de grau mitjà començaran les classes, mentre que els alumnes de la FP de grau superior, de les escoles d'adults i de les oficials d'idiomes començaran el 21 del mateix mes. Tot i això, tots acabaran el 22 de juny del 2010.

Segons la resolució del govern que fa referència al calendari escolar, les escoles de primària hauran de desplegar "prioritàriament" una sisena hora d'ampliació de l'horari escolar com a suport a les competències bàsiques del currículum.

Últim any de l'actual calendari escolar
Tot i que l'actual calendari s'ha mantingut durant molts anys, pot ser l'últim en què els alumnes gaudeixin de gairebé tres mesos seguits de vacances si la proposta de la conselleria d'Educació prospera en el Consell Escolar.

La proposta preveu que les classes s'iniciïn el 7 de setembre, avançant així una setmana el començament del curs, a més d'una setmana de vacances al febrer, que s'ajustarà anualment en funció de quan caigui la Setmana Santa. La proposta estipula també que al juny les escoles d'infantil i primària mantinguin l'horari de tot el curs, eliminant l'intensiu.

De moment, el Consell Escolar de Catalunya debat aplicar aquesta proposta per al 2010-2011, amb la finalitat que els centres tinguin prou temps per organitzar les seves plantilles.

A més, el pròxim curs es farà, previsiblement, sota el paraigua de la futura llei d'educació de Catalunya (LEC), que preveu més autonomia en els centres, així com una gestió més intensa per part dels ajuntaments.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.