Societat

Pares d'alumnes lamenten perdre la possibilitat d'aplicar el nou calendari el proper curs

Educació

Pares d'alumnes catalans han lamentat avui dijous que la proposta del Consell Escolar de Catalunya (CEC) pugui ser aprovada al ple i ratificada per la conselleria d'Educació. Aquesta proposta suposaria "perdre el tren" de començar a aplicar el nou calendari escolar el curs 2009-2010, ja que l'òrgan ha considerat més adequat fer-ho a partir del curs 2010-2011.

Segons la comissió sectorial del CEC, les classes començarien el 7 de setembre i els dies de més es compensaran amb una setmana de vacances al febrer. També s'eliminaria la jornada intensiva que els alumnes de primària fan al juny.

"Ens sap greu haver perdut el tren, però esperem que el proper curs puguem tenir l'oportunitat de començar-lo. Hauria estat un pas important", ha dit el president de la Federació de Pares i Mares d'Ensenyament Secundari (FAPAES) de Catalunya, Pere Farriol.

Canvis al calendari
Aquesta modificació del calendari escoltar ha estat un tema debatut i demanat pel col·lectiu de pares des de fa anys, una "petició històrica", diu Farriol. "L'estiu és massa llarg". El president de la FAPAES ha assegurat que la CEC ha comunicat durant tot el procés que té "suficients elements organitzacionals per tal de tancar les plantilles abans del proper setembre", motiu pel qual "semblava que el curs podia començar el dia 7".

L'opció d'aplicar la mesura de cara al curs 2009-2010 va ser considerada una bestiesa per sindicats i patronals durant la reunió celebrada aquest dimecres, ja que, segons ells, no hi hauria temps suficient per organitzar les plantilles. La comissió va votar la segona proposta de la conselleria i va donar-li un any més al procés.

Amb garanties
Tot i aquest any de més que s'ha acordat donar al projecte, el president de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC), Walter Garcia-Fontes, ha demanat que la transició es faci "amb garanties", i que estigui tot preparat abans de començar el procés d'implantació de la mesura.

Fontes ha expressat el dubte sobre com la conselleria resoldria, amb activitats, les vacances que els nens tindran al mes de febrer, esperant que la responsabilitat "no recaigui sobre els voluntaris de les associacions de mares i pares d'alumnes (AMPAs)".

Farriol també s'hi ha pronunciat, i ha aconsellat al govern que prevegi la possibilitat de subvencionar les AMPAs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.