Societat

El nombre d'estudiants discapacitats es triplica en sis anys a les universitats catalanes

Ensenyament

El nombre d'estudiants discapacitats que s'incorporen a les universitats catalanes s'ha triplicat en els últims sis anys, i ha passat de 48 estudiants matriculats el 2002 a 151 el 2008. Això s'ha anunciat aquest dijous a la Primera Jornada Unidiscat que s'ha celebrat a la facultat de Geografia i Història de la UB i que ha comptat amb l'assistència de 150 persones. A més, per millorar les condicions d'estudi dels alumnes, el Comissionat per Universitats i Recerca destina aquest any 300.000 euros, 100.000 més que l'any passat.

La Primera Jornada de la Comissió Tècnica Universitat i Discapacitat a Catalunya (Unidiscat) té com a objectiu conèixer les actuacions que duen a terme les universitats catalanes per millorar l'accessibilitat, oferir ajuts tècnics especials i donar assistència personal als estudiants amb discapacitat. Unidiscat va ser creat l'any 2006 pel Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) i representa totes les universitats catalanes.

El 62% dels alumnes discapacitats són dones. Els centres amb més alumnes disminuïts són la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Oberta (UOC) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Gairebé la meitat dels 151 estudiants matriculats l'any 2008 han accedit a la universitat mitjançant les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). El percentatge dels estudiants que provenen de Formació Professional és del 20%, i els que han fet les proves de més grans de 25 anys d'un 15%. El nombre d'estudiants amb problemes de mobilitat ha disminuït respecte al 2007, i ha passat del 40% al 23%. En canvi, els estudiants amb afectacions psicològiques han augmentat, i han passat del 7% al 15% del total d'estudiants discapacitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La piscina municipal, inservible durant 10 dies, arran de les fortes pluges

Balaguer
societat

La Caixa i la Fundació Jordi Comas Matamala s'uneixen per dur a terme accions socials

girona
societat

SATSE condemna l’agressió contra diversos professionals a l’Hospital de Terrassa dimecres passat

Barcelona
societat

Les obres del Bus Ràpid entre Salt i Girona començaran de manera imminent

salt
societat

Aproven la suspensió de noves llicències comercials al Nucli Antic

olot
INFRAESTRUCTURES

Can Fèlix de Palol ja té el seu projecte

PALOL DE REVARDIT
societat

Restablerta la circulació de trens entre l’Ametlla de Mar i Vinaròs afectada per les fortes pluges

Barcelona

Només hi estan de passada

Girona

Nous “ajustos” d’estiu en un model sanitari que cal revisar

Barcelona