Societat

Fugir de les rèpliques

Aquest matí ha sortit el sol a L'Aquila, després d'un primer dia de rescats sota la pluja. Els pocs habitants que no han marxat del poble s'han despertat al cotxe o a les tendes de campanya que ha habilitat el Servei de Protecció Civil italià. El nou dia també ha comportat un nou recompte de morts, que ara puja a 179, i encara no hi ha una xifra oficial de desapareguts. Encara es produeixen rèpliques i es tem que puguin acabar amb la vida dels supervivents que encara estan enterrats sota la runa.

“Un terratrèmol així a Califòrnia no hauria provocat ni un sol mort” ha dit Franco Barberi, president de la Comissió de Grans Riscos. I és que L'Aquila és una petita ciutat provinciana. La majoria de cases del centre urbà són fetes de pedra, i no estan preparades per resistir un terratrèmol de 5,8. Ara, una de les preocupacions menors és saber quins edificis històrics es podran recuperar.

Alguns pobles de la zona ja recuperen la normalitat. Avui els habitants de Celano ja han tornat a treballar tot i que aquesta nit han patit una altra sacsejada. Però és una tornada a la feina “amb el cor partit” diu Arcangelo Celeste, que aquest matí ha rebut la notícia de la mort d'una amiga seva. Són molts a la zona que troben a faltar algú, i a aquestes hores ja es tem el pitjor.

Chiara Fidanza, per exemple, ha abandonat la zona. Tota la família ha anat a Roma a casa d'uns parents. Els fa por estar-se a la regió dels Abruços. No saben quan tornaran, perquè les rèpliques es repeteixen i “no volen jugar-se la vida”.

La tarda es presenta preocupant, sembla que tornarà a ploure i és molt probable que s'incrementi el nombre de morts. No se sap si a la tarda tornarà a haver-hi una rèplica, però és bastant probable, ja que aquests petits terratrèmols s'estan produint des del mes de desembre. El que tothom espera és que no sigui més fort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.