Societat

11 dies després de la nevada s'ha restablert tot el servei elèctric a Girona

es crítiques a Endesa, fins al punt que algunes veus han demanat un major control de la companyia, i fins i tot la seva nacionalització.

Finalment, deu dies després de la nevada del 8 de març, ha quedat restablert el servei elèctric a les comarques gironines en la totalitat de punts de subministrament. L'apagada va deixar sense llum més de 220.000 abonats, alguns d'ells no han tingut electricitat fins a aquest dijous.

Segons que ha informat el Departament d'Economia en un comunicat, a les 16.00 hores d'aquest dijous ja s'ha pogut restablir el servei en la totalitat dels punts de subministrament. No obstant això, encara segueixen en funcionament 169 grups electrògens i altres 71 estan en procés d'instal·lació.

11 dies de foscor i protestes
La tempesta de neu que va caure a Catalunya el passat dia 8 va afectar més de 220.000 abonats, la majoria de les comarques gironines, que han anat recuperat el servei gradualment. La falta de subministrament durant onze dies ha causat protestes ciutadanes, així com de comerciants, especialment preocupats pel futur de la temporada turística de Setmana Santa.

Aquesta gran avaria, causada per la caiguda de diverses torres elèctriques, ha estat l'origen d'un nou enfrontament polític entre el govern tripartit i l'oposició. Un altre front de polèmica han estat les crítiques a Endesa, fins al punt que algunes veus han demanat un major control de la companyia o també la seva nacionalització.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.