Societat

L'alcalde de Vic insinua que hi ha altres ajuntaments que també limiten l'empadronament d'immigrants

Considera que cal escoltar els 3.000 vigatans que han votat Plataforma per Catalunya perquè "poden tenir part de raó"

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha insinuat aquest dimarts que hi pot haver altres ajuntaments de Catalunya i de l'Estat que limitin l'empadronament d'immigrants, tal com començaran a fer a partir d'ara a la capital d'Osona, on s'exigirà als nouvinguts un passaport amb visat que certifiqui que viuen a Vic de forma legal. "No és veritat que altres ajuntaments no facin el que estem fent nosaltres", ha afirmat en una entrevista a TV3 sense especificar cap municipi en concret.

Vila d'Abadal considera que cal obrir un debat sobre la regularització dels immigrants i que la iniciativa que ha impulsat el seu consistori, governat per CiU, PSC i ERC, és una manera "de començar a regular la immigració d'una altra manera".

Segons l'alcalde de Vic, "no pot ser" que quan es controlen els pisos per contrastar la informació del padró municipal hi hagi persones que no hi hagin viscut mai als domicilis on s'han empadronat. "El padró actual de Vic és incorrecte", ha assegurat per justificar la seva intenció d'actualitzar-lo. "Volem perfeccionar la part positiva dels drets i deures dels nouvinguts. Només demanem que ens diguin on viuen i que, quan marxin, ens ho comuniquin", ha remarcat.

Vila d'Abadal considera que s'ha sobredimensionat els nous requisits de l'empadronament perquè només afectarà un 2% de la població. "Sembla que estic trencant amb el que és políticament correcte", ha puntualitzat. A més, l'alcalde de Vic ha remarcat que els immigrants sempre podran recórrer la decisió de l'ajuntament de revocar l'empadronament i que "no es denunciarà ni expulsarà ningú".

Sobre l'increment de vots de Josep Anglada amb Plataforma per Catalunya (PxC), Vila d'Abadal ha remarcat que si ha aconseguit 3.000 vots és perquè hi ha vigatans que no estan conformes amb alguns aspectes de la immigració. Per l'alcalde de Vic, Anglada fa demagògia del populisme i l'ajuntament intenta frenar l'augment de PxC amb altres polítiques d'integració, amb mediadors, impulsant l'arrelament i potenciant l'alfabetització d'adults. "Si 3.000 persones van votar Anglada, hem d'escoltar-los perquè poden tenir part de raó", ha remarcat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.