Societat

Geli defensa que no té cap sentit alertar de contagi al Circuit de Catalunya

La ministra de sanitat alemanya va recomanar no anar al GP de Montmeló

La consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, ha defensat avui que no té sentit alertar de perill de contagi al circuit de Catalunya, en referència a les advertències de la ministra alemanya, Ulla Schmidt.

La ministra de Sanitat alemanya ha recomanat als seus compatriotes no anar al Gran Premi de Fórmula 1 de Montmeló, que tindrà lloc el 10 de maig, per l'alt "risc" que suposa assistir a una gran concentració on milers de persones podrien contraure el virus de la grip nova.

En declaracions a la revista Motorsport Aktuellto aquesta setmana, la ministra defensa que "tothom entén que no hi pot haver cap gran esdeveniment amb 70.000 convidats si milers d'ells poguessin ser encomanats per la infecció".

En el cas de declarar-se una pandèmia, ha dit que no quedarà més remei que "limitar la vida pública".

El Circuit
Per la seva banda, el Circuit de Catalunya ha assegurat que no té previst cap dispositiu especial sobre aquesta qüestió, de manera que els controls seran els mateixos que en edicions passades.

De moment, no ha rebut cap contacte per part del ministeri de Sanitat alemany, ni per la conselleria de Salut de la Generalitat, de manera que el Gran Premi "no es cancel·la". "Hi ha altres esdeveniments massius a Europa i Espanya, i a cap se li ha posat en dubte. No entenem per què a nosaltres sí", ha etzibat un portaveu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.