Societat

La UE descarta suspendre els vols a Mèxic

Cada Estat decidirà si talla les comunicacions amb el país d'origen de la grip nova. Els casos sospitosos continuen augmentat i al País Valencià ja n'hi 30. A Catalunya continua havent-n'hi 11, a més dels 6 confirmats. A tot l'Estat, hi ha 101 casos pendents de confirmació i 13 de confirmats

Els ministres de Sanitat de la Unió Europea han tombat la proposta de França d'anul·lar els vols que uneixen Europa amb Mèxic com a mesura contra la epidèmia de la grip nova -com l'anomena l'OMS-. La demanda francesa no ha trobat prou suports en la reunió d'urgència dels 27 ministres Sanitat de la UE. Finalment, per tant, serà cada Estat que haurà de decidir si vol desactivar temporalment el transport aeri amb el país on se suposa que s'ha originat la malaltia.

L'opinió majoritària és que la mesura proposada per França és massa radical, innecessària i alarmista. En aquest sentit, la ministra espanyola, Trinidad Jiménez, ha assegurat que la població és conscient del risc de pandèmia però que manté la calma "perquè els ciutadans saben que les autoritats sanitàries estan fent el que cal", segons el seu punt de vista. Per Jiménez, cal mantenir aquesta calma.

La posició de Brussel·les sobre la qüestió dels viatges ha anat canviant al llarg de la setmana. Dilluns, la comissària de Sanitat, Androula Vassiliou, va dir que la seva recomanació personal era evitar viatges no essencials a les àrees d'on procedeixen els brots, fonamentalment a Mèxic. Però dimarts va rectificar i va assenyalar que restringir els viatges no tenia sentit.

En una reunió celebrada aquest dimarts entre representants de l'executiu comunitari, els Estats membres, el Centre Europeu de Prevenció de Malalties i l'Organització Mundial de la Salut van arribar a l'acord de recomanar als ciutadans que no facin viatges a les zones afectades.

Les últimes dades sobre la malaltia a l'Estat espanyol, fetes públiques pel ministeri aquest dijous a la tarda, indiquen que ja són 101 els casos sospitosos, al marge dels 13 confirmats, 6 dels quals són a Catalunya.

Pel que fa als afectats que estan pendents de la confirmació del diagnòstic, el País Valencià és en el primer lloc del rànquing, amb 30 casos. A Andalusia n'hi ha 28, a Madrid 15 i a Catalunya 11. La dada catalana no ha canviat des d'aquest dimecres.

Pel que fa a la gravetat, tots els casos es mantenen com a lleus i tots els afectats per casos confirmats ja són a casa seva i a punt d'acabar el tractament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.