Societat

L'Hospital Taulí detecta tres casos de grip nova

Els afectats evolucionen favorablement i només un d'ells està ingressat. L'home, de 66 anys, s'estava recuperant d'un càncer de pulmó

Des que fa tot just una setmana la grip A es va cobrar la primera víctima mortal a l’Estat espanyol s’han anat detectant més casos de la nova malaltia.

Aquest dimarts, l’Hospital Parc Taulí ha confirmat que en les darreres setmanes tres de les pràcticament 12 proves que han fet a malalts sospitosos de patir grip nova han donat positiu. Es tracta de tres homes de 66, 47 i 23 anys, aquests dos últims pare i fill, que evolucionen favorablement.

De fet, el director del Servei de Malalties Infeccioses de l’hospital sabadellenc i president de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica, el doctor Ferran Segura, ha explicat que en aquests moments només el més gran està ingressat.

“Es tracta d’un pacient que va venir el 12 de juny per una infecció respiratòria derivada de la grip nova i que tenia d’altres patologies de fons –segons ha pogut saber l’Asabadell.cat, l’afectat s’estava recuperant d’un càncer de pulmó–. El vam ingressar a l'UCI i vam començar el tractament amb antibiòtics”, ha dit. “Va millorar, però com que hi havia sospites que fos grip A vam demanar les proves”. Segons sembla, quan van arribar els resultats, el malalt ja estava en un llit a planta i no es temia per la seva salut.

Pel que fa als altres dos casos, el doctor ha reconegut que tenen “molta menys informació”, ja que són pacients que es van recuperar a casa. En aquesta ocasió, l’equip mèdic del Taulí va demanar la prova pel vincle familiar dels dos afectats, però quan van tenir els resultats ja havien superat pràcticament del tot la malaltia.

Una malaltia lleu

El doctor Segura també ha manifestat que podria ser que a la ciutat hi hagués més casos de grip nova, però no s’ha de patir perquè “no és una malaltia greu”. Ell mateix ha afirmat que “la majoria de casos no s’han de tractar”, ja que igual que passa amb d’altres malalties víriques, “hi ha una recuperació espontània”.

Tot i així, ha recomanat a tothom que tingui símptomes de grip que vagi al seu CAP de referència. “Els quadres febrils i gripals es vigilaran més, i si el pacient empitjora començarà el tractament, que ajuda una mica”, ha afegit.

Recordant tota la informació que ha caigut a les seves mans des que es van detectar els primers casos de grip A a Mèxic, el doctor Segura ha enumerat les dues principals característiques de la malaltia: “En sentit negatiu podem dir que és molt pandèmica, té una transmissió fàcil, però hem tingut una sorpresa positiva, ja que té una forma lleu”.

Igualment, ha posat l’accent en el fet que si es mira el volum de persones que cada dia passen per l’Hospital Parc Taulí, a Sabadell “hem tingut molt pocs casos” de la nova malaltia.

Cal recordar que ahir mateix la consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, va confirmar un nou cas greu de grip nova en una dona de 52 anys que està ingressada a l'Hospital de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat.

Aquests casos se sumaven als 14 de lleus en un grup d'estudiants de medicina que van passar el viatge de final de carrera a Punta Cana.

El primer malalt greu va ser l'home ingressat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, que continua en estat "crític".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera
salut

Can Ruti elimina les arrítimes més freqüents de forma més segura

Badalona