Societat

La vacuna contra la grip A no estarà disponible a la Unió Europea fins al desembre. Bolívia prohibeix als presos fer-se petons i donar-se la mà

Ho ha admès la ministra espanyola de Sanitat després de participar en una reunió amb representants d'altres governs a Suècia

La vacuna contra la grip A no estarà disponible a la Unió Europea fins al desembre, segons ha admès aquest dilluns la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, des de Suècia, on ha participat en una reunió informal de ministres del ram. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) i l'Agència Europea del Medicament (EMEA) han informat els ministres que tot i que la vacuna possiblement estarà llesta al mes d'octubre, l'autorització per distribuir-la es farà esperar fins al desembre. Els experts demanen temps per estudiar els grups de risc que cal vacunar. Els ministres tornaran a abordar les qüestions relatives a la vacunació al mes d'octubre.

Jiménez, que s'ha mostrat "optimista" sobre l'estratègia comuna de vacunacions al si de la UE, ha assenyalat que els representants de les dues organitzacions "demanen temps per fer estudis clínics necessaris per determinar els grups de risc". De moment ja hi ha grups de risc identificats: els nens menors de dos anys; les persones que tenen algun tipus de patologia com cardiopaties, diabetis i afeccions respiratòries, i les dones embarassades. "A partir d'aquí cal fer estudis, perquè encara no ha conclòs", ha apuntat.

Segons Jiménez, la "immensa majoria" dels països de la UE es mostren partidaris de desenvolupar una estratègia comuna de vacunació perquè no hi hagi "inquietuds" entre els Estats membres. La Comissió Europea fins i tot ha ofert la possibilitat de crear un consorci que faci una licitació pública perquè els països que encara no hagin signat preacords amb els laboratoris accedeixin a les vacunes.

Prohibicions i instruccions a les presons de Santa Cruz
Mentre a Europa s'espera la vacuna, a la regió boliviana de Santa Cruz la direcció de Règim Penitenciari ha aplicat un manual de prohibicions i instruccions molt estricte per evitar contagis de grip A a les presons. Entre d'altres mesures, s'ha prohibit als interns que es facin petons i que es donin la mà, i se'ls ha anunciat que estan obligats a tallar-se les ungles i rentar-se les mans a consciència.

Aquest manual s'ha elaborat a Santa Cruz perquè és la regió boliviana amb més casos de grip A (283 dels 418 de tot el país), però el govern nacional ja el té sobre la taula i el vol implementar també a la resta de centres penitenciaris, segons el viceministre de Règim Interior, Marcos Farfán.

En la normativa s'estableix que els reclusos han de tapar-se la boca amb un mocador, o amb el braç "en el pitjor dels casos" per tossir i esternudar, i es recomana que es rentin "sovint" les mans amb sabó "preferentment líquid". Tampoc poden compartir gots o coberts. 

De moment, no s'ha detectat cap cas de grip A a les presons bolivianes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera