Societat

Segona mort per grip A a Catalunya

La víctima és un home obès de 32 anys ingressat a l'hospital Joan XXIII, de Tarragona, feia setmanes

Una altra persona morta a Catalunya per la grip A. Un home de 32 anys amb obesitat ha mort aquest dijous al migdia, poc abans de la una, segons el departament de Salut.

Una insuficiència respiratòria que ha desencadenat la mort del malalt, que feia més de dos mesos que estava ingressat. Va arribar a l'hospital el 20 de juny, i va ser tractat a la unitat de medicina interna fins que el 23 de juny va ser traslladat a la Unitat de Cures Intensives (UCI). L'obesitat que patia ha estat assenyalada per Salut com un factor de risc per a una evolució més greu de la malaltia, que finalment li ha provocat la mort.

Tot i aquest desenllaç d'aquest cas greu, que s'afegeix a la mort d'una dona amb antecedents d'hepatitis i tabaquisme a Girona, segons la informació recollida pel sistema Pidirac (pla d’informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya), l’activitat gripal a Catalunya pel nou virus A(H1N1)v "presenta un descens respecte de la setmana anterior i continua mantenint-se per sota del nivell epidèmic, produint només casos esporàdics i alguns petits brots locals", segons Salut.

La taxa d’incidència és de 55 casos per cada 100.000 habitants. La conselleria insisteix que la majoria han presentat un quadre gripal lleu i que l'han superat en pocs dies. Actualment, hi ha a Catalunya un pacient en estat greu, ingressat a la UCI.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.