Societat

S'activa la fase d'alerta del pla d'emergències per nevades a Catalunya

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha activat, a la una d'aquest dimecres, el Pla Especial d'Emergències per Nevades a Catalunya (Neucat) en fase d'alerta.

Segons les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) entre la una i les set de la tarda d'aquest dimecres s'esperen precipitacions en forma de neu, amb gruixos superiors als cinc centímetres, a cotes superiors als 700 metres, principalment al Ripollès i a la Vall d'Aran. El SMC ha informat també que el risc de nevades es reduirà a la Vall d'Aran a partir de les set de la tarda.

Segons les informacions del SMC, al quadrant nord- est les precipitacions seran en forma de xàfec i podran anar acompanyades de calamarsa o calabruix. Al final del dia, la cota de neu al Pirineu baixarà als 500 metres. 

Dijous
La previsió per aquest dijous és de gruixos de neu superiors als dos centímetres a cotes superiors a 500 metres, de la una de la matinada a la una del migdia, a l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i a la Vall d'Aran.

A partir de la una del migdia, el risc de nevades es pot ampliar a les comarques de l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Ripollès. Finalment, és possible que aquest dijous al vessant nord del Pirineu se superin els llindars de gruix de neu superiors als cinc centímetres per sobre dels 700 metres i els 20 centímetres per sobre dels 1000 metres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ciència

Mart alberga grans reserves d’aigua, però massa profundes per accedir-hi

barcelona
successos

Mor el conductor d’una moto en un xoc frontal amb un turisme a Sant Celoni

Sant Celoni
canvi climàtic

Gairebé 48.000 morts per calor a Europa el 2023, el segon pitjor any de la dècada

barcelona
Societat

La Festa Major de Badalona tindrà un Punt Lila per a una celebració lliure de violències

Badalona
Societat

Mor l’excèntric empresari austríac, Richard Lugner

Lloret denuncia sis establiments per vendre alcohol a menors

lloret de mar
successos

Mor un motorista a la C-14 a Vilanova de l’Aguda

Vilanova de l’Aguda
medi ambient

Ulldecona prepara un segon pou d’emergència per abastir tant el reg com la ciutadania

Ulldecona
medi ambient

Denunciats quatre furtius

Barcelona