Societat

Protecció Civil demana extremar les precaucions davant del risc de ventades a tot Catalunya

Meteorologia

El director de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, demana que "s'extremin les precaucions" pel risc de forts vents que hi haurà aquest dijous a tot Catalunya, amb ratxes superiors als 90 km/h, que coincidirà amb un episodi de neu a diverses comarques del nord de Catalunya.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) manté activa la fase d'alerta del pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per forts vents i del pla d'emergències per nevades a Catalunya (Neucat), especialment al Pirineu català.

Les ratxes màximes de vent es registraran aquesta tarda a la comarca gironina de l'Alt Empordà i a les tarragonines del Baix Camp, el Montsià i el Baix Ebre, on és molt probable que el vent superi els 126 km/h.

Els gruixos de neu superaran els dos centímetres en cotes superiors als 500 metres, fins a les 13.00 hores, a l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d'Aran, i a partir de les 13.00 hores el risc augmentarà i s'ampliarà a les comarques de l'Alt Urgell, el Pallars Jussà, la Cerdanya i el Ripollès.

És possible que al vessant nord del Pirineu se superin els cinc centímetres de neu en cotes de 700 metres, i els 20 en cotes de 1.000 metres.

Extremar les precaucions
Davant d'aquesta situació, la conselleria d'Interior ha recomanat extremar al màxim les precaucions quan es facin activitats a l'aire lliure, sobretot a la muntanya i a les zones arbrades.

Als ports, clubs nàutics i confraries de pescadors hauran d'amarrar adequadament les embarcacions i tenir precaució si surten a navegar.

En cas d'haver de desplaçar-se per carretera caldrà extremar les precaucions, sobretot a les autopistes i a les vies ràpides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.