Societat

La mortalitat del càncer de mama baixa a l'Estat malgrat l'augment dels casos

Cada vegada n'hi ha més perquè la maternitat és més tardana

La mortalitat del càncer de mama a l'Estat espanyol està baixant entre un 2 i un 3% anual, tendència que fa preveure que d'aquí a 20 anys deixarà de ser una causa important de mort, encara que en aquests moments hi ha un augment de casos entre dones embarassades, a causa d'una maternitat tardana.

Així ho ha explicat en roda de premsa l'oncòleg català Josep Baselga, president del comitè organitzador del 7è Congrés Europeu de Càncer de Mama que avui ha començat a Barcelona, que ha dit que en aquests moments s'està treballant en la cronificació de la malaltia amb l'objectiu final de la curació. "Anem en la direcció correcta", ha afirmat aquest prestigiós oncòleg.

Actualment cada any es detecten 1 milió de casos nous a tot el món, d'ells 420.000 a Europa, i 22.000 a l'Estat espanyol, un país on la incidència d'aquest càncer (20,5), atribuïble sobretot a la dieta, és menor que la mitjana europea (24,9%), com ha recordat la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendía, que ha estat l'encarregada d'inaugurar aquest congrés, de caràcter bianual, i en què participaran 5.000 representants de 90 països.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.