Societat

El Comitè de Bioètica demana que es pugui avortar fins a les 24 setmanes d'embaràs

Societat

El Comitè de Bioètica de Catalunya demana que la  futura llei fixi terminis per a l'avortament. Segons el Comitè, aquest límit no ha de ser inferior a les 16 setmanes ni superior a les 24 setmanes d'embaràs, i també demana que l'avortament es pugui fer més enllà dels límits si existeix risc físic o psíquic per la mare o si hi ha malformació del fetus.

Aquestes dues propostes estan recollides en l'Informe sobre Irrupció Voluntària de l'Embaràs que ha elaborat el Comitè i que es lliurarà al departament de Salut.Una llei de terminis implica que els límits s'estableixen per llei, per tant, la dona pot avortar lliurement dins d'aquests límits sense haver de justificar res.

La legislació actual permet l'avortament sempre que sigui per violació fins a les 12 setmanes, per malformació del fetus fins a les 22 setmanes i per indicació terapèutica en cas de risc físic o psíquic de la mare.

El Comitè proposa que, en cas de malformació fetal o risc físic o psíquic per la mare, els metges de família estiguin autoritzats per fer informes que permetin l'avortament, ja que aquests són més pròxims i tenen més coneixement de la realitat de la dona, segons el Comitè.

El Comitè, en canvi, creu que la situació socioeconòmica, com la mort o la incapacitat de la parella, no és motiu per interrompre l'embaràs, ja que són "interpretacions molt subjectives".

El document també recull que la majoria d'edat en salut és de 16 anys, tot i que sempre cal tenir en compte el grau de maduresa de la persona que sol·licita interrompre l'embaràs.

Finalment, el Comitè demana que el sistema públic català garanteixi la interrupció de l'embaràs, ja sigui als centres públics o als privats. En aquest sentit, alerten que només un 2,6% dels avortaments s'han realitzat en la sanitat pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.