Societat

De la Vega anuncia que la Fiscalia recorrerà l'acte "inacceptable" sobre l'avortament

Tribunals

La vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, ha anunciat que la Fiscalia recorrerà la decisió "inaudita i inacceptable" de l'Audiència de Barcelona que ha ordenat revelar les identitats de les dones que van avortar de forma presumptament il·legal en les clíniques del doctor Carlos Morín.

De la Vega ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat a totes les dones implicades, en iniciar la seva intervenció en un acte sobre igualtat organitzat en el 37 Congrés Federal del PSOE.

Segons l'opinió de la vicepresidenta, la decisió de l'Audiència de Barcelona vulnera els drets fonamentals de les dones i menysprea la seva intimitat i la confidencialitat de les seves dades.

"No ens resignarem, no ens aquietarem davant decisions d'aquesta naturalesa; senzillament, no ho tolerarem", ha subratllat entre els aplaudiments de les delegades socialistes.

Amb el seu acte d'ahir, l'Audiència de Barcelona estima el recurs presentat per una de les defenses dels imputats, que sol·licitava conèixer, com a part del procés, les identitats de les dones.

Segons l'opinió del tribunal, és necessari revelar les identitats de les dones que van ser imputades per haver-se sotmès a avortaments presumptament il·legals en les clíniques del doctor Carlos Morín a totes les parts personades en la causa per garantir el dret a la defensa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.