Societat

La comissió d'Igualtat aprova la reforma de Llei que despenalitza l'avortament

La comissió d'Igualtat del Congrés dels Diputats ha aprovat avui amb els vots de PSOE, BNG, ERC, IU i ICV la proposta per despenalitzar la interrupció voluntària de l'embaràs plantejada en l'informe elaborat per la subcomissió. Per 20 vots a favor, 16 en contra per part del PP i l'abstenció del PNB, l'informe es traslladarà ara al govern espanyol per l'elaboració d'un projecte de reforma de la Llei de l'avortament que tindrà en compte les recomanacions de la comissió d'experts convocada pel ministeri d'Igualtat.

Les noves condicions per avortar s'inclouran en el marc general d'una norma sobre drets i salut sexual i reproductiva en l'àmbit de la Salut Pública, amb "la consegüent derogació del delicte d'avortament del Codi Penal". Així, el document advoca per la "despenalització de l'avortament" i demana que es pugui avortar a partir dels 16 anys d'edat "sense necessitat de consentiment patern", així com que s'escolti l'opinió de les noies embarassades a partir dels 12 anys.

Amb aquesta reforma  s'"elimina la inseguretat jurídica i s'estableix la sanitat pública com garant del dret a avortar", ha argumentat la portaveu del PSOE a la comissió, Carmen Munt.

Per la seva banda, la portaveu del PP, Sandra Moneo, ha acusat el PSOE d'"utilitzar el Parlament com a coartada dels seus interessos" en accelerar els debats de la subcomissió i "imposar" un text de conclusions elaborat sense consultar amb altres grups.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.