Societat

Els regidors del PSC a Vic obeiran el partit només si el ministeri d'Interior tomba el nou empadronament

Tot i les instruccions anunciades per Iceta, esperen l'opinió de Rubalcaba

Els quatre regidors que el PSC té a l'Ajuntament de Vic segueixen donant suport a la proposta feta per l'equip de govern municipal de no empadronar els immigrants irregulars si el ministeri de l'Interior també ho demana. Tot i les ordres rebudes aquest dilluns al migdia per l'executiva del partit, reunida a Barcelona, els osonencs creuen que poden esperar abans de posicionar-se, ja que l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, ha demanat per escrit a Alfredo Pérez Rubalcaba que especifiqui si un passaport sense visat en vigor d'ha de considerar vàlid per inscriure un estranger no comunitari.

Tot i les manifestacions públiques del viceprimer secretari del partit, Miquel Iceta, el segon tinent d'alcalde i portaveu dels socialistes a l'Ajuntament de Vic –on governen amb CiU i ERC–, Josep Burgaya, ha dit que esperaran la resposta del ministeri. Sí que ha garantit que seran "absolutament escrupolosos" en el respecte de la legalitat vigent, i per això volen saber el criteri d'Interior, que és qui té competències en estrangeria.

"No hi ha la voluntat del PSC ni dels altres grups del govern municipal de fer res il·legal", ha afegit Burgaya. D'aquesta manera, si el ministeri de l'Interior aprecia il·legalitats en el nou codi d'empadronament, no es demanarà el visat o el passaport als immigrants extracomunitaris per empadronar-se, ha declarat.

Burgaya ha insistit que els nous criteris són un acord que ha assolit l'equip de govern i que no necessiten ser ratificats pel plenari, per la qual cosa es podrien aplicar de seguida si Interior no trobés il·legalitats en el reglament.

Aquest dilluns a la tarda s'ha conegut l'informe del jurista Miquel Roca Junyent encarregat per l'Ajuntament per contrastar el que ja havia fet el mateix secretari municipal. Roca avala la legalitat de la proposta vigatana i recomana demanar al ministeri de l'Interior, per escrit, si un passaport sense visat vigent és un document vàlid per empadronar estrangers no comunitaris i sense targeta de residència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.