Societat

El Palau ja va reconèixer el 2003 un dèficit de 2 milions

Justícia va requerir la Fundació el 2005 pels comptes negatius

Malgrat que els números que Fèlix Millet presentava cada any a la junta del Patronat de la Fundació del Palau de la Música eren sempre positius, el Palau ja va reconèixer davant del Protectorat de Fundacions un desequilibri comptable negatiu en diferents exercicis, el més espectacular dels qual es correspon a l’any 2003, amb un desajust pressupostari de 2,1 milions d’euros. L’any anterior, el 2002, la fundació també havia reconegut un dèficit de 520.000 euros, mentre que els anys 2004 i 2005 els desajustos van ser d’1,8 milions i 1,7 milions respectivament.

No va ser fins aleshores que el departament de Justícia va fer una primera petició al Palau de quadrar els números, ja que la llei de fundacions no permet balanços negatius. Així, a partir del 2006, el Palau reacciona i comença a presentar balanços positius: 973.780 euros el 2006, 1,404 milions el 2007 i 780.000 euros el 2008. Amb tot, el maig d’aquest any el Palau presenta un negatiu en els fons propis pel qual van tenir un últim requeriment.

Ball de milions
La consellera de Justícia, Montserrat Tura, preguntada ahir en roda de premsa sobre el requeriment que el maig passat el departament de Justícia va fer a la Fundació, es va mostrar absolutament indignada i va titllar Fèlix Millet i Jordi Montull de “delinqüents molt sofisticats”, que s’apropiaven de diners que no els corresponien.
El Palau de la Música va dir ahir que, efectivament, l’estudi d’Òscar Tusquets va cobrar 12,5 milions d’euros, tal com apuntava ahir l’AVUI. Sobre els 11,5 milions de més que sumava Millet al pressupost de la reforma, fonts del Palau expliquen que hi va haver altres proveïdors que encara no se sap quant van cobrar i que les xifres definitives no se sabran fins a mitjans d’octubre, quan s’acabin les auditories en marxa.

D’altra banda, l’advocat Raimon Bergós va fer efectiva ahir la seva renúncia com a cap dels serveis jurídics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, renúncia que va ser acceptada. En un comunicat, Bergós assegura que “durant la reunió del Consell de Govern de la CCMA, la directora general ha valorat satisfactòriament les tasques que el Sr. Bergós ha desenvolupat a la Corporació”.

La Fundació Ulls del Món, que presideix Rafael Ribó, també va acordar demanar-li la renúncia al càrrec de secretari. En aquesta missiva, l’advocat Bergós també manifesta la seva voluntat de comparèixer “com a acusació en la causa contra Fèlix Millet”. Fonts judicials no descarten que hi hagi de comparèixer com a acusat o testimoni.

Pel que fa al procés judicial, la fiscalia va tornar a apressar ahir el jutge que instrueix el cas demanant-li que interrogui ja les persones implicades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.