Societat

Veïns del Prat es manifesten contra el presumpte abús de menors en un col·legi

Successos

Uns 300 veïns del barri de Sant Cosme del Prat s'han manifestat avui pels carrers de la ciutat per demanar que es condemni el professor del CEIP Jaume Balmes que presumptament va abusar de tres alumnes de 6 anys. La titular del jutjat d'instrucció núm. 3 va decretar la posada en llibertat provisional, amb càrrecs, del professor acusat.

Custodiada per un fort dispositiu policial, la manifestació ha arrencat, passades les cinc de la tarda, al carrer Riu Ebre, davant del centre escolar, i, després de recórrer l'Avinguda del Remolar, ha arribat a la plaça de la Vila. En la pancarta que encapçalava la marxa de protesta es podia llegir "Lluita contra la pederàstia".

Sebastià Valls, avi d'una de les presumptes víctimes, ha declarat que "és molt dolorós i trist tot el que ha passat", i ha lamentat algunes versions del cas que han ofert alguns mitjans informatius, convençut que "el que diuen les nenes és la veritat". Per la seva banda, Antonio Heredia, avi d'una altra de les nenes afectades, ha confessat que "tenim els ànims destrossats per la decisió de la jutgessa" i ha reiterat que "volem que es faci justícia".

A la porta d'accés al centre escolar un cartell avisa que "segons instruccions del departament d'Educació de la Generalitat, "a partir de dilluns, 23 de març, l'entrada i sortida dels alumnes es farà com sempre, per les portes dels carrers Ebre i Xúquer" i s'adverteix que "no es podrà atendre les famílies a les hores d'entrada i sortida".

Sebastià Valls ha afirmat que "jo seré el primer que portaré dilluns els meus néts a l'escola". No obstant això, no entén que els professors "facin pinya" en defensa del professor implicat.

A la façana de l'edifici que hi ha davant del col·legi es mantenen les pancartes de denúncia que els veïns van col·locar dimarts passat, entre les quals destaquen les que sol·liciten la intervenció del president, José Luis Rodríguez Zapatero, i les que demanen "pena perpètua per als pederastes".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amnistien dos condemnats a 8 mesos de presó pels aldarulls postsentència

girona
medi ambient

SOS Costa Brava denuncia que han arrencat de nou les balises de la Cala Vedell

Mont-rAs

Els turistes hi deixen diners

Girona
Joan, Josep i Jordi Roca
Propietaris del Celler de Can Roca

"Som molt afortunats de fer el que fem"

Sant Julià de Ramis
Sant Esteve de Llémena

L’atac en una granja eleva la preocupació per la inseguretat

SANT ESTEVE DE LLÉMENA
Glòria Bonal i Sarró
Mestra especialista de música

“L’escola que valora les arts és molt més completa”

Girona
Olot

El PSC d’Olot reclama la creació d’una quarantena de places públiques a les escoles bressol

Olot
GIRONA

Regidor de barri i policia: patrulla mixta de supervisió

girona
Olot

Domàs amb la sanefa del vestit de la gegantessa reivindicatiu

Olot