Societat

Tancat per defunció

L'administració de loteria número 18 de la ciutat de Terrassa ha vist com aquest matí totes les seves màquines estaven fora de servei. La mort de la seva propietària, Maria Teresa Ramírez Garcia el passat mes de novembre, n'és la principal causa.

Sobre el paper, aquest no hauria de ser un motiu de pes per tancar el negoci, però la família no havia tingut temps de fer el canvi de nom i posar al capdavant el marit, el senyor Agustí Moral Fernàndez. La mort de la Tere, tal com la coneixien tots els veïns i clients, víctima d'un càncer, ha deixat sense propietari l'administració. L'Agustí, conscient de la llarga malaltia de la seva esposa, va començar els tràmits per fer un canvi de nom que mai va arribar. El 26 de novembre tenia cita a Barcelona per portar-lo a terme. Precisament aquest dia, la Tere va ingressar a urgències i ja no en va sortir.

A partir d'aquell moment, l'Agustí va notificar la mort i va sol·licitar el canvi de nom. Es va trobar amb l'inconvenient que li mancava un document on es demostrés la voluntat de la seva esposa de cedir-li la titularitat de l'administració. La família no en tenia constància. Van començar els tràmits per intentar solucionar un problema que en principi s'havia d'acabar solucionant.

El passat divendres, aprofitant un viatge a Madrid per altres assumptes, van decidir passar per la seu de Loterias y Apuestas del Estado per saber com estava la situació. En aquell moment li van notificar que l'Administració número 18 de Terrassa havia de tancar.

Els més de 20 anys de l'Agustí al capdavant del negoci juntament amb la seva dona, no han estat motius suficients perquè li donessin la titularitat i aquest matí ha vist com des de Madrid li tancaven la paradeta amb el bloqueig de tot el sistema informàtic. Demà està prevista l'arribada d'uns inspectors que procediran a retirar totes les màquines.

Legalment esgotaran totes vies per solucionar el que l'Agustí considera una "injustícia", tot i que "ara per ara no podem fer gran cosa". Compta amb el recolzament dels seus dos fills, la Paola i el Marc, que en els darrers dies i a partir d'ara treballaran per tal d'aconseguir que els retornin la titularitat fins a l'últim sospir. El primer pas serà demanar un recurs d'alçada al secretari d'Hisenda. Una solució "a la desesperada, però que no volem deixar perdre" apunta la Paola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.