Societat

Els edificis més històrics de Barcelona no estan preparats per resistir terratrèmols importants

El cap d'àrea de sismologia del Institut Geològic de Catalunya, Xavier Goula, ha avisat que els edificis més emblemàtics de Barcelona no estan preparats per resistir els efectes d'un terratrèmol. Ha indicat que construccions antigues com la Sagrada Família, la Pedrera, la Catedral o els pisos modernistes de l'Eixample patirien "danys importants" que podrien arribar a ser "estructurals" si es produís un sisme d'uns 5 graus en l'escala de Richter en un radi de 20 quilòmetres de Barcelona. Goula també ha assenyalat que no es pot descartar mai que Catalunya pateixi un terratrèmol com el que ha tingut lloc a Itàlia, d'uns 6,3 graus.

Xavier Goula ha indicat que les magnituds de 5 o 5,5 graus estan contemplats dins de la normativa de resistència arquitectònica de Barcelona i el seu entorn més immediat. En aquest sentit, ha indicat que les projeccions de futur indiquen que amb aquestes magnituds es produirien "danys importants" en les "belleses arquitectòniques" de Barcelona, com ara la Sagrada Família o la Pedrera. En canvi, ha assegurat que els edificis nous no patirien problemes. Goula ha assenyalat que actualment no hi ha cap manera fiable de predir un terratrèmol. Tot i així, ha explicat que la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona tenen plans d'emergència redactats per si es produeix un sisme important.

D'altra banda, també ha avisat que no es pot descartar que Catalunya pateixi un terratrèmol com el que ha tingut lloc a Itàlia, de 6,3 graus de l'escala de Richter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.