Societat

Els familiars dels tres cooperants catalans asseguren que l'espera se'ls fa cada cop "més dura"

En un comunicat conjunt, els familiars trenquen el silenci tres mesos després del segrest de Vilalta, Pascual i Gámez. Mostren total "confiança" amb les gestions del govern espanyol

Les famílies dels tres cooperants catalans segrestats fa tres mesos a Mauritània afirmen en un comunicat conjunt que cada vegada se'ls fa "més dura" l'espera, han mostrat la seva confiança en les gestions que s'estan realitzant i han apuntat que cada dia que passa veuen "més pròxim" el seu alliberament.

Amb aquest comunicat, els familiars d'Albert Vilalta, Roque Pascual i Alícia Gámez han trencat el seu silenci per agrair totes les mostres de suport rebudes des del segrest, del qual ja han passat "tres llargs i difícils mesos" en què "cada vegada es fa més dura l'espera", cosa que els porta a lluitar "minut a minut per no consumir-nos en una enganyosa impaciència".

Això no obstant, els familiars apunten que segueixen confiant en la feina que s'està fent per aconseguir que tornin a casa , de manera que es mostren convençuts que "cada dia que passa està més pròxim el seu alliberament per poder tenir-los de nou entre nosaltres". "Desitgem, tot i així, que sigui com més aviat millor", afegeixen.

Gámez, Pascual i Vilalta, membres de l'ONG Barcelona Acció Solidària, van ser segrestats el 29 de novembre passat a Mauritània per Al-Qaida al Magreb Islàmic quan formaven part d'un comboi amb ajuda humanitària que transitava per la principal carretera del país.

Els familiars dels tres cooperants catalans segrestats, que havien guardat silenci des que la resta de la comitiva va tornar a Catalunya, han enviat el comunicat conjunt a l'ONG Barcelona Acció Solidària, que s'ha encarregat de difondre'l públicament en una roda de premsa oferta pel seu vicepresident, Toni Camps.

Després d'agrair les mostres de suport rebudes d'"amics, entitats i institucions", els familiars demanen que s'entengui que el seu silenci "no és sinònim d'inacció".

"Intentem mantenir la prudència, la discreció i seguim confiant en la feina que s'està realitzant", subratllen.

De la seva banda, Toni Camps ha explicat que els familiars han estat "ben atesos" pel govern espanyol, que els ha donat informació puntual sobre l'evolució del cas.

En aquest sentit, ha admès que tant els familiars com els membres de l'ONG han passat per un "via crucis" des que el cap de setmana passat algunes informacions periodístiques van revelar que l'alliberament es podria produir en unes 48 hores, cosa que finalment no va passar.

Camps ha indicat que aquest dimarts a la nit van parlar amb la secretària d'Estat de Cooperació, Soraya Rodríguez, que els va recomanar "paciència", que actuïn amb "calma" i que mantinguin la confiança que la solució serà "a mig termini".

En aquest sentit, el portaveu de l'ONG, Josep Ramon Jiménez, ha garantit que Barcelona Acció Solidària seguirà sent "fidel" al govern estatal i fent cas de les seves recomanacions, per ajudar així a que el segrest es resolgui amb un "èxit total" i els seus companys puguin tornar com més aviat millor a casa sans i fora de perill.

Jiménez també ha desvinculat el "tempo" del possible alliberament dels tres cooperants catalans amb el del cooperant francès Pierre Camatte, que va ser segrestat pel mateix grup tres dies abans que els tres catalans i que va ser alliberat la setmana passada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.