Societat

Alemanya i Canadà registrens els primers contagis entre persones que no van viatjar a Mèxic

Amèrica de Sud continua, de moment, lliure del virus, després que s'ha descartat el cas que en un principi es va confirmar al Perú

Ja són dos els casos de contagi de la nova grip a persones que no han viatjat a Mèxic i que, per tant, no han estat en contacte directe amb el brot del virus. En tots tres casos el contagi s'ha produït per contacte amb persones que sí que havien anat a Mèxic i que tenien la malaltia.

El primer cas de contacte entre humans fora de Mèxic l'han confirmat les autoritats del Canadà. Una persona té símptomes moderats de la malaltia contagiats a partir d'una persona que havia estat a Mèxic els últims dies. I el segon cas s'ha anunciat aquest divendres al matí a Alemanya.

En aquest cas l'afectada és una infermera que tampoc havia estat a Mèxic i que s'hauria contagiat d'un pacient, però que ara ja està curada.

A Mèxic, on es va originar el brot, el nombre de persones infectades pel virus de la grip nova s'eleva aquest divendres a 312. D'aquestes, 12 han mort, segons les últimes xifres oficials del govern mexicà.

Amèrica de Sud continua, de moment, lliure del virus, després que s'ha descartat el cas que en un principi es va confirmar al Perú. L'Equador s'ha convertit en el primer país a declarar l'estat d'excepció, tot i que no s'ha detectat cap cas en el seu territori.

Sense grip
El Paraguai ha adoptat la mateixa mesura, tot i que tampoc ha constatat la presència de grip al seu territori. A més, tant l'Equador com l'Argentina, Cuba i el Perú han prohibit l'aterratge d'avions procedents de Mèxic als seus aeroports.

Els Estats Units, en canvi és el país més afectat pel brot després de Mèxic. Els casos confirmats superen el centenar, la majoria a Nova York, Texas i Califòrnia.

Per la seva part, a Europa hi ha casos confirmats a Espanya, la Gran Bretanya, Alemanya, Àustria, Holanda i Suïssa. Israel i Nova Zelanda també han registrat pacients amb el virus.

Catalunya és el territori de l'Estat espanyol on s'han confirmat més casos: 13 en total i se n'investiguen un centenar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Reclamen mesures a Renfe per evitar la desconnexió del sud del país

Tarragona
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona