Societat

El cardenal Sistach creu que el debat sobre la llei de l'avortament apareix per distreure i no parlar de la crisi

L'arquebisbe afirma que el congrés es pot equivocar i que cal portar el debat al carrer

L'arquebisbe de Barcelona Lluís Martínez Sistach ha afirmat que l'avortament no és una qüestió de dretes o d'esquerres: "És la vida". El cardenal ha passat aquest diumenge per l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació.

L'arquebisbe ha recordat el manament "no mataràs" i ha demanat respecte per uns "éssers indefensos que no poden parlar". Tanmateix, ha considerat que més que donar voltes al fet de l'avortament o al nou projecte de llei el que fa falta és centrar el debat en les causes. Al seu parer, "l'educació sexual no es fa bé".

El cardenal té la impressió que el projecte de llei que es tramita a la cambra baixa pretén només despistar i distreure a la població sobre el que considera veritable problema de la societat actual, que és la crisi. En aquest sentit ha dit que el partit en el govern no portava en el seu programa electoral l'ampliació dels supòsits per avortar. "La gent que arriba a Càritas el que demana és feina. És el que preocupa".

L'arquebisbe ha qualificat de molt greu la nova llei atès que "reconeix l'avortament com un dret. No és això, ja que impedeix que es desenvolupi una vida humana". A més, considera que la discussió no ha de restar tancada al congrés, "que es pot equivocar", ni als partits, i pensa que s'ha de traslladar al carrer.

Pel cardenal, en el debat sobre l'avortament no s'ha d'oblidar el paper de la mare i el "trauma que pateix i que té tota la vida.

El PNB ha criticat recentment la desbasquització de l'Església basca. Preguntat al respecte sobre una situació similar a Catalunya, Martínez Sistach ha manifestat que no existeix aquest perill, i ha posat de manifest que tots els bisbes del país parlen la mateixa llengua, tot i indicar que "nosaltres som bilingües. És una realitat 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.