Societat

Alumnes de batxillerat defensen el "dret d'estudiar" en horari nocturn

Rebuig al projecte de supressió del batxillerat nocturn anunciat pel Departament d'Educació a partir del curs 2009-2010

El projecte de supressió del batxillerat nocturn anunciat pel departament d'Educació a partir del curs 2009-2010 ha generat diverses iniciatives de rebuig. El dia de l'anunci, divendres passat, el sindicat ASPEPC-SPS ja va definir el pla com "una agressió social", mentre que altres col·lectius, com la FAPAC, també hi han protestat.

Els estudiants, principals afectats per una reforma que proposa potenciar l'educació a distància a canvi d'eliminar el nocturn, també s'han mostrat contraris al projecte. A l'IES Sa Palomera de Blanes, com en altres instituts, els estudiants s'han mobilitzat per pactar actuacions conjuntes de protesta. Una d'elles ha estat l'enviament de correus electrònics adreçats al conseller d'Educació, Ernest Maragall.

Els alumnes citen Montilla
"Tothom té dret a estudiar i molta gent tria el nocturn per poder treballar i estudiar alhora", apunta Maria del Carmen Saura, estudiant de segon curs de l'IES Sa Palomera, que descarta l'ensenyament a distància proposat pel departament perquè "no hi ha contacte amb el professor". "Tinc entès que el president actual de la Generalitat de Catalunya va acabar els seus estudis al batxillerat nocturn" apunta un altre dels estudiants.

Els estudiants, que també han penjat una pancarta de protesta a l'institut, estudien ara noves iniciatives.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.