Societat

Educació preveu fer algunes excepcions al tancament del batxillerat nocturn el 2008-09

Educació

La forta oposició que ha generat la supressió del batxillerat nocturn als centres públics ha portat el departament d’Educació a flexibilitzar el plantejament inicial i considerar “algunes excepcions” al manteniment de l’oferta, tot i assegurar que es tractarà d’“un nombre molt reduït de centres” i que l’allargament tindrà un caràcter “transitori”. No obstant, es modificarà la normativa per tal que als alumnes que a partir del proper curs no assisteixin a classe se’ls pugui donar de baixa.

La conselleria està estudiant “centre per centre” la situació del batxillerat nocturn arreu del territori, a partir de la consulta de les actes d’avaluació, per tal de determinar quins són els alumnes “reals” que cursen aquests estudis en horari de tarda-nit. Per poder-se acollir a aquesta excepcionalitat (la supressió afectarà el 2008-09 els alumnes de primer) hi haurà dues variables: “La voluntat de no deixar cap àmbit territorial sense cobrir” i “els històrics de matrícula”, va explicar ahir el director general d’Educació Bàsica i Batxillerat, Jaume Graells.
Graells va insistir ahir a defensar el batxillerat a distància com la “millor alternativa” per als alumnes que cursen l’etapa en horari nocturn, una modalitat que els últims anys “ha tingut un gran descens de matrícula i en què es registra un elevat absentisme”. Per facilitar l’aprenentatge virtual, el departament preveu incrementar en una desena els centres de suport de l’Institut Obert de Catalunya (instal·lacions dotades informàticament i connectades en xarxa, amb un tutor). La idea és que en lloc dels quatre actuals es passi a 13 o 14, un per a cada capital de comarca.

Graells rebat les crítiques realitzades des de tots els sectors de la comunitat educativa en el sentit que la supressió del batxillerat nocturn és un greuge per als alumnes que treballen, que la formació a distància no té per què ser substitutòria de la presencial, i que no tothom disposa de la capacitat i els mitjans per formar-se virtualment.

Repetidors de diürn
Segons Graells, només un 2% dels 1.445 estudiants de primer de batxillerat matriculats en 46 centres públics assisteixen a classe amb regularitat, i un 50% són alumnes de diürn amb assignatures soltes que s’han passat a nocturn per no haver de repetir tot el curs. A parer seu, la possibilitat que tindran el curs que ve de no haver de repetir tot el curs els alumnes de primer amb un màxim de 4 suspensos, farà caure encara més la matrícula de nocturn.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.