Societat

Els Mossos prenen el Raval per la manifestació per l'anarquista en vaga de fam

La protesta per reclamar que alliberin Amadeu Casellas, que fa 100 dies que no menja, queda enclaustrada per un cordó policial que ningú no pot travessar i els manifestants es limiten a donar voltes a la rambla del Raval. Els agents han escorcollat els participants abans de la marxa

Els antiavalots dels Mossos d'Esquadra han tancat la rambla del Raval amb un cordo format per agents que ningú, ni tan sols els veïns ni els clients dels bars de la zona, i han enclaustrat la manifestació pel pres anarquista Amadeu Casellas. La protesta ha començat una hora i quart tard, després dels escorcolls exhaustius que ha fet la policia als participants, i els manifestants, mig miler llarg segons els testimonis, només poden anar fent voltes a la rambla.

Una quarantena de furgons dels antiavalots han pres la rambla del Raval aquesta tarda per controlar la manifestació per reclamar l'excarceració de Casellas, en vaga de fam des de fa 100 dies i ingressat a la unitat penitenciària de l'Hospital de Terrassa.

Els agents s'han repartit en els carrers d'accés a la rambla, punt de trobada de la manifestació –que no ha estat comunicada seguint el procediment reglamentari– i examinen tothom que s'hi adreça. La majoria dels manifestants han estat escorcollats per la policia.

L'objectiu dels Mossos amb els escorcolls era evitar que els manifestants portin objectes contundents, ja que policialment les manifestacions convocades per col·lectius d'extrema esquerra i no comunicades oficialment són considerades de risc alt. A primera hora de la tarda, els controls també eren a les sortides de les parades de metro de la plaça Universitat i la Rambla.

A més dels furgons policials visibles, hi ha agents de paisà, patrulles de la Guàrdia Urbana per regular el trànsit i tres ambulàncies.

Els actes de protesta per reclamar la llibertat de Casellas per motius humanitaris s'han succeït en les darreres setmanes. Aquest divendres, una trentena de persones van ocupar el vestíbul de Catalunya Ràdio per exigir que l'emissora nacional informi de la situació de Casellas, un anarquista del Baix Llobregat que no té delictes de sang però que fa 30 anys que encadena empresonaments. Els manifestants van estar tres hores dins de les dependències de Catalunya Ràdio i, mentrestant, una cinquantena més els feien costat des de fora, on havien penjat una pancarta a la façana amb el lema denúncia Hi ha silencis que maten.

Aquesta mateixa setmana, una seixantena d'artistes i representants d'entitats socials van signar una carta adreçada al departament de Justícia i la consellera, Montserrat Tura, per demanar l'excarceració de Casellas "almenys per motius humanitaris". Un dels signants és el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.