Societat

Mitja Rambla amb càmeres noves

L’Ajuntament ja ha demanat l’autorització a Interior i les posarà tan aviat com rebi el permís. Es col·locaran des del pla de l’Os fins a Colom. De la meitat cap a Canaletes, s’aprofitarà el suport de les càmeres de trànsit

L’Ajuntament de Barcelona ja ha demanat al departament d’Interior el vistiplau per col·locar cameres de videovigilància a la Rambla des del pla de l’Os fins a Colom. “Les posarem tan bon punt ens autoritzin”, assegurava la regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, l’endemà de l’última celebració blaugrana a la Rambla, que es va saldar amb més de cent detinguts, força contusionats i més de 100.000 euros en danys, tant al mobiliari públic com en béns privats.

A la part de dalt de la Rambla ja fa temps que hi ha càmeres que es van instal·lar per controlar el trànsit i que en cas de necessitat també es fan servir per a altres usos. Aquestes han gravat delictes i comportaments incívics com els dels últims dies. Però que s’hagin registrat aquests actes no vol dir que les gravacions serveixin de prova davant d’un jutge.

Segons la legislació vigent, les gravacions obtingudes amb les càmeres de trànsit no tenen validesa jurídica per donar suport a una denúncia. I el que ara intenta l’Ajuntament és que aquestes càmeres que ja existeixen a la Rambla també es puguin utilitzar com a prova en els casos d’aldarulls o delictes. Si convaliden aquestes càmeres, tota la Rambla estarà sota control.

A l’Ajuntament, a més de les celebracions culers, preocupa especialment l’augment d’actes delictius detectats en els últims mesos al passeig, la prostitució coercitiva que s’hi enquista des de fa anys i els carteristes i lladres que atemoreixen els turistes.

De manera paral·lela a la instal·lació de les càmeres, la taula intersectorial que es va crear per millorar la Rambla també estudia augmentar la potència de l’enllumenat. Aquesta és una petició eterna dels veïns i comerciants del passeig que ha assumit la regidoria de Ciutat Vella.

Normes garantistes
La normativa per a la instal·lació de cameres de vigilància és molt garantista a Catalunya, més que a la resta de l’Estat. Per sol·licitar la col·locar cal argumentar-ho de manera molt sòlida i aportant dades que ho justifiquin.

A més, la institució que ho sol·licita ha de renovar cada any el vistiplau. Generalment, les peticions es basen en l’acumulació de furts o actes delictius en un determinat espai.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona