Societat

Onze comissaries de Catalunya tanquen els caps de setmana per falta de personal

L'aeroport de Girona només compta amb quatre agents destinats i cap d'ells està especialitzat en falsedat documental

La Confederació Espanyola de Policia (CEP) ha denunciat avui que a Catalunya hi ha 11 comissaries que tanquen els caps de setmana per falta d'agents i que, en conseqüència, durant aquests dos dies no tramiten els expedients d'expulsió que sol·liciten els Mossos d'Esquadra per als detinguts.

El portaveu de la CEP, Rodrigo Gavilán, diu que aquest retard de dos dies fa que, alguns cops, quan dilluns al matí els agents van a buscar el detingut al qual han d'obrir un expedient d'expulsió, aquest ja ha passat a disposició judicial i ha quedat en llibertat.

Segons Gavilán, les comissaries que tanquen els caps de setmana són les d'Igualada, Mataró, Manresa, Granollers, Santa Coloma de Gramanet, Figueres, Lloret de Mar, Sant Feliu de Llobregat, Ripollet i, parcialment, la de Badalona, que té personal fins el dissabte al migdia.

A més, Gavilán ha recordat que a l'aeroport de Girona només hi ha quatre agents destinats i cap d'ells està especialitzat en falsedat documental i, segons ha dit, Ryanair té previst començar a operar amb el Marroc després de l'estiu. Perquè, al seu entendre, aquesta ruta podria esdevenir una “plataforma d'entrada” a Europa per a molts immigrants il·legals.

Per la seva part, un portaveu de la Policia ha assegurat que cap comissaria “tanca” els caps de setmana, tot i que ha admès que algunes de les que estan a la zona de desplegament dels Mossos d'Esquadra no tenen un “horari continu” perquè es dediquen a tasques d'investigació.

No obstant, aquestes mateixes fonts han indicat que si hi ha un detingut durant el cap de setmana en situació irregular a l'Estat, “se'l deté” malgrat no hi hagi personal present “físicament” en aquella comissaria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.